Skip to content

Hoppá. Lengyelország befogad 45 afgán családot

Hoppá. Lengyelország befogad 45 afgán családot
Polish soldiers with the NATO led International Security Assistance Force (ISAF) stand guard near the scene where a Polish armored military vehicle was hit by a road side bomb in Ghazni, west of Kabul, Afghanistan, Wednesday, Dec. 21, 2011. Five Polish soldiers were killed Wednesday when the roadside bomb exploded in eastern Afghanistan, the alliance and a Polish official said. (AP Photo/Rahmatullah Nikzad)

Azokat fogadják be, akik korábban együttműködtek az afganisztáni lengyel misszióval.

Varsó 45 afgán személynek, valamint azok családtagjainak is humaniutárius vízumot ad, akik együttműködtek Lengyelországgal és az Európai Unió kabuli képviseletével – közölte vasárnap Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. „Betartjuk a szövetségeseink iránti kötelezettségvállalásainkat” – írta a lengyel miniszterelnök a Twitteren, ahol bejelentette döntését a humanitárius vízumok odaítéléséről.

Lengyelország június végén vonta vissza afganisztáni katonai misszióját, Morawiecki akkor ígérte, hogy kormánya támogatni fogja azokat a helybélieket, akik a lengyel kontingenssel együttműködtek. A kabuli lengyel nagykövetséget 2014-ben szüntették meg.

Vasárnap egyes lengyel ellenzéki politikusok sürgették, hogy a kormány segítse meg a kabuli lengyel nagykövetséggel, az afganisztáni lengyel misszióval korábban együttműködő afgánokat. Pawel Jablonski külügyminiszter-helyettes erre azt közölte a PAP hírügynökséggel, hogy tárcája már tesz ilyen irányú lépéseket.https://hvg.hu/vilag/20210816_lengyelorszag_afganok_vizum



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük