Cigányok támadták a fideszes országgyűlési képviselő, Pócs János lányát és annak baráti társaságát a politikus jászapáti házának udvarán

http://Három ember megtámadta a fideszes országgyűlési képviselő, Pócs János lányát és annak baráti társaságát a politikus jászapáti házának udvarán. A fiatalok zártkörű kertipartit tartottak, amikor az ismeretlenek megjelentek, majd üveget törtek, asztalt borítottak, verekedtek.

444.hu szerint az elkövetők arc-, mellkas- és koponyazúzódást is okoztak.

Pócs a Facebookon írta meg a támadás egy részletét. Itt a második bekezdésben pedig úgy fogalmaz, hogy „továbbra is fenntartom, hogy a romák többsége tisztességes, dolgos ember, akiket nem lehet a csoportosan elkövetett garázdaság ügyében indított eljárás elkövetőivel (F. János, F. Anita, ifj. Sz. Zsolt) egy lapon kezelni, azonban a törvényszegőkkel szemben továbbra sem hátrálok meg!”.

A fideszes képviselő a 444.hu kérdésére azt írta, az elkövetők a helyszínen és a rendőrségen is azt állították, hogy a cigányságuk miatt nem engedték be őket a rendezvényre, ami eleve zártkörű volt. Pócs János szerint az ünneplők ennek ellenére „tisztelettel vendégül látták őket egy pohár italra”, csak ezután kérték őket, hogy távozzanak.

A képviselő szerint a támadók utólag a Facebookon is azt terjesztették, hogy „az atrocitás alapja roma származásuk volt”, ettől akart elhatárolódni, amikor a bejegyzésben a romákról írt. „Ahogy írtam, a romák többsége tisztességes, jogkövető, dolgos ember, akik felé részünkről eddig sem volt, és ezután sem lesz semmilyen diszkrimináció” – közölte.

Jászapátin újabban a szélsőjobboldali Mi Hazánk kampányol „cigánybűnözéssel”, csendőrséget követelve, de a képviselő szerint nincs összefüggés a mihazánkos kampány és a támadás között.

Ha nem megy a videó. https://www.facebook.com/pocsjanos.jaszsag/posts/2010666255759165