Skip to content

Az édesanyját a 70. születésnapja alkalmából vitte le a tengerpartra. Ő találta meg a buszban a holttestét. Amíg tudott, segített a többi utasnak, aztán őt is elvitték a mentők

Az édesanyját a 70. születésnapja alkalmából vitte le a tengerpartra. Ő találta meg a buszban a holttestét. Amíg tudott, segített a többi utasnak, aztán őt is elvitték a mentők

A váltósofőr a tragikus balesetről: „Én már csak azt éreztem, hogy vége mindennek, hogy repülünk”

 

A buszsofőr szerint ő és a buszt vezető társa is friss és kipihent volt. Nem tudja, miért következhetett be a nyolc halálos áldozattal járó baleset.

„Én már csak azt éreztem, hogy vége mindennek, hogy repülünk” – így írta le az RTL Klub Híradójának a baleset pillanatait annak a busznak a váltósofőrje, amelyik vasárnap reggel szenvedett tragikus balesetet az M7-es autópályán. A Horvátországból hazafelé tartó járművön tartózkodók 56 ember közül nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen pedig könnebben megsérültek.

A halálos áldozatok között van a buszt éppen vezető sofőr, valamint a váltósofőr édesanyja. Ők hárman ugyanazon a Győr-Moson-Sopron megyei településen, Bezenyén éltek.

A váltósofőr megerősítette a csatornának, hogy az édesanyját a 70. születésnapja alkalmából vitte le a tengerpartra. Ő találta meg a buszban a holttestét. Amíg tudott, segített a többi utasnak, aztán őt is elvitték a mentők. A székesfehérvári kórházban vizsgálták meg, majd hazaengedték. Azt mondta a Híradónak, hogy kisebb sérüléseket szenvedett. „Én itt vagyok, őket nem tudtam visszahozni” – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy sofőrtársával nem sokkal korábban váltottak. „Mindenki friss volt. Hatszáz kilométerről beszélünk, nem hatezerről. Két sofőrnek hatszáz kilométer vezetési időben pár órás út. A kolléga sportolt, biciklizett, jó karban volt. Nekem sincs kutya bajom. Nem tudom, mi történt. Isten bizony, nem tudom” – fogalmazott.

A busz tulajdonosa és az egynapos horvátországi utazást szervező cég hétfő délután közös nyilatkozatot adott ki, amelyben azt írták, hogy a balesetben érintett busz 2013-as évjáratú volt, a műszaki állapotát pedig kifogástalannak nevezték. Májusban vizsgáztatták. Azt is hangsúlyozták, hogy a két sofőr minden, a munkájára vonatkozó előírást betartott.https://hvg.hu/itthon/20210816_halalos_buszbaleset_m7_autopalya#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük