Skip to content

Novák Katalin eddig 10 egyedülállónak engedélyezte, hogy gyereke lehessen

Novák Katalin eddig 10 egyedülállónak engedélyezte, hogy gyereke lehessen

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy az összes hozzá érkezett kérelmet jóváhagyta. Azt azonban nem tudni az RTL Híradó szerint, hogy összesen hány kérvény vár elbírálásra.

Körülbelül tíz egyedülálló szülőnek engedélyezte március óta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, hogy gyermeket fogadhasson örökbe – számolt be róla a keddi RTL Híradó.

A miniszter a csatorna kérdésére azt mondta, eddig az összes hozzá érkezett kérelmet jóváhagyta. Azt azonban nem tudni az RTL szerint, hogy összesen hány kérvény vár elbírálásra.

A híradónak nyilatkozó, nyílt örökbefogadással foglalkozó alapítvány vezetője szerint az elmúlt egy-két évben jelentősen megnőtt az örökbefogadni vágyó egyedülállók száma.

Az örökbefogadással összefüggő eljárásrendet módosító kormányrendelet február végén jelent meg a Magyar Közlönyben. Ez alapján az egyedülállók már a gyakorlatban is csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű párok előtt pedig teljesen bezárult a lehetőség.

Fotó: Archív


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.08.18. 08:18

    Conchita Wurst lemaradt a fotóról! Vagy csak retusálták, mióta új ellenség a láthatáron?

    1
    1
  2. Névtelen
    2021.08.18. 09:04

    ezek a fideszprostik simán mehetnének a tálibokhoz
    bencsik is szopja őket ezerrel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük