Amerikai veterán: A tálibok halálfélelem nélkül küzdenek
Ian Fritz, aki 2008-tól 2013-ig szolgált Afganisztánban az amerikai légierő kötelékében, érdekes kulisszatitkokról számolt be a tálibokkal kapcsolatban.

The Atlanticnak mesélte el nem hétköznapi afganisztáni katonai ténykedését Ian Fritz, aki 2008-tól 2013-ig szolgált Afganisztánban az amerikai légierő kötelékében – számolt be az Index.

Azt állítja, hogy mindössze ketten voltak kiképezve arra amire ő. Harci repülőgépek vezetése mellett megtanulta a dari és a pastu nyelvet, Afganisztán két hivatalos és egyben a legtöbbek által beszélt nyelvét. Ráadásul olyan magas szintű nyelvi képzésben részesült, hogy a mindkét fő afgán nyelvre jellemző szójátékokat, rímeket, kétértelmű szavaknak az adott szövegkörnyezetben értendő jelentését is megértse.

„Összesen 99 bevetésen vettem részt, összesen 600 óráig tartott. Talán 20 bevetés és 50 óra volt ebből tényleges tűzharc. A többit a tálibok lehallgatásával töltöttem, akik rengeteget pofáztak.”https://mandiner.hu/cikk/20210822_amerikai_veteran_a_talibok_halalfelelem_nelkul_kuzdenek?fbclid=IwAR3yikCDfApALjphiUSJq23QNCCnYpZVtiA3wTZEGb_vWJNMOnT3PrGalT8#utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=mandiner