Azon gondolkodom, hogy a Guinness rekordok könyvébe, hogyan lehetne bekerülni, de rájöttem új szám lehetne a fészekrakókkal történő rettegésben tartás, vagy a fészeklakók felemlegetése minden valóságos, vagy kitalált problémára. (Egyébként itt fej-fej mellett haladhatna a migráncsozással és a Sorosozással)

Amikor anno feldobták az avasi fészekrakó problémát, mint minden baj forrását, vártam, hogy az avasi lakosok – főleg a kettes ütem – egy emberként fognak tiltakozni, hogy bizony ez a szlömösödés, már a gyár bezárása után megkezdődött és nagyjából a kilencvenes évek derekára súlyos problémaként jelentkezett a városrészben. (Tehát nem a felemlegetett, későbbi bűncselekmény sorozat eredményeként vált olyanná az Avas, amilyen.) Az akkori ingatlanárak is azt mutatták, hogy aki tehette elköltözött, vagy nem ott vett lakást. Nem a fészekrakók miatt, hanem a lecsúszott, gyakran az italhoz nyúló, igénytelen, közös költséget nem fizető lakók tették egyre értéktelenebbé a lakásokat, így még szegényebb, még igénytelenebb emberek tudtak lakást venni. Gyakran jártam arrafelé és nagyon gyakran már kézzel meg sem fogtam a húgy és sz@rszagú liftek ajtaját, hanem lábbal próbáltam mindent nyitni, ha tudtam. Szabályosan fellélegeztem, ha végre újra a szabad levegőre kerültem. A normális, szorgos, rendszerető lakók vért izzadtak, de ahol többségben voltak, vagy maradtak, ott létre tudtak hozni élhető szigeteket. De nem untatom a nyájas olvasót, hiszen a téma más.
Maradjunk a tényeknél! 2019-es választások előtt az egykori városvezetés és a kormányhivatal teljes mellszélességgel a kormányzati negyed kialakítása mellett állt ki. Pénz (paripa, posztó), tervek készen álltak. Jött a bukta. Hirtelen leállt a kormányzati támogatás és a programot határozatlan ideig elnapolták. Újabb fejezet. Bontsuk le két milliárdból a pártházat. Két milliárd. Vajon össze tudják adni az ujjaikon, hogy az mennyi? Nem hiszem, mert akkor nem mondanának ilyen marhaságokat. Két milliárd rombolásra, mert… nem biztonságos az épület. Legeslegújabb fejezet: lehet, hogy mégsem katasztrófa szerkezetileg az épület, akkor most álljunk neki fészekrakózni. Értjük, nem? Fiatal, családos=fészekrakó. (Mert mi van, ha beférkőzik olyan is. Hogy milyen? Hát olyan. Olyan izé) Frenetikus szocio-matematika a családbarát kormány(helyi szürkeállományá)tól.
Hogy egyik szavamat másikba ne öltsem, a kedvenc fordulatommal búcsúzom: szégyelljétek magatokat!