Skip to content

A Xiaomi lehet a Saab új tulajdonosa amely semmit nem ér

A Xiaomi lehet a Saab új tulajdonosa amely semmit nem ér
http://www.autogaleria.hu -

 

A Saab jó néhány sikertelen feltámasztási kísérleten van túl, amióta 2011-ben csődöt jelentett és jelenlegi tulajdonosa a National Electric Vehicle Sweden (NEVS) nevű kínai cég birtokába került. Jóllehet a NEVS anno a Saab gyártósorait Kínába telepítette és egy 9-3 alapú elektromos szedán gyártásával próbálkozott még 2017-ben, a projektből hosszabb távon nem lett semmi.

A legfrissebb hírek sem arról szólnak, hogy rendeződnének a dolgaik, a Reuters szerint a NEVS-t birtokló Evergrande Group ugyanis pénzügyi válságon megy keresztül, és állítólag eladná az egész autós részlegét. Az Evergrande Group az egyik legnagyobb ingatlancég és ingatlanfejlesztő Kínában, az elmúlt években azonban 100 milliárd dollárt meghaladó tartozását halmozott fel. Ettől az adósságtól szabadulna az autóipari érdekeltségük eladásával.

Itt jön a képbe a Xiaomi, valamint néhány államilag is támogatott befektetési cég, amelyek érdeklődnek az ágazat megvásárlása iránt. A Xiaomi technológiai vállalat már korábban bejelentette, hogy elektromos járműveket akar gyártani, és 10 milliárd dollárt költ a következő tíz évben arra, hogy piacra lépjen.

Ugyanakkor, ha egy ilyen felvásárlás meg is valósul, korántsem jelenti azt, hogy viszontláthatjuk a griffmadaras emblémás márkát, amelynek értéke mára lényegébben lenullázódott.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük