Nem csak egy lecsukom-a-rostélyt-és-tolom-a-wattokat-a-pedálba versenyről van szó

Ebből is látszik, hogy nem csak egy lecsukom-a-rostélyt-és-tolom-a-wattokat-a-pedálba versenyről van szó. A Divide teljesítésének extrémitása nem a számokban rejlik… pontosabban, nem csak a számokban, hiszen még a féltáv 730 kilométeres távja és az ahhoz tartozó 13 500 m szint, 7 nap alatti teljesítése önmagában is nagy kihívás.

Európa egyik legkeményebb offroad kerékpártúrája van kialakulóban hazánkban - A Hungarian Divide-7

Forrás: Tokaji Nagy Csaba

Számos tényezőre kell odafigyelni és felkészülni előre – sokszor a szervezőktől független forrásokból – és akkor még ott van a taktika és szerencse-faktor is. Hiszen pont az idei váratlanul és sok résztvevő számára rossz helyen érkező nagy esőzés mutatott erre rá. Taktikázva, a versenyzés fizikai valója mellett egy időjárás előrejelzést figyelve, az útvonalon várható talajokat előre ismerve akár taktikus lépések is hozhatók. Persze a szervezők részéről talán ennek előre kihangsúlyozása illetve kommunikációja még javítandó…

Végszóként

Úgy vélem, hogy a Hungarian Divide még sok kerékpárosnak fog meglepetést okozni, legfőképpen azon külföldről érkező résztvevők számára, akik „aha, Magyarország” gondolattal lekicsinyli hazánk domborzatában rejlő lehetőségeket, de épp úgy azoknak is, akik csak erőnlétből készülnek fel, de a teljesítéshez szükséges számos egyéb összetevőt figyelmen kívül hagyják.

Európa egyik legkeményebb offroad kerékpártúrája van kialakulóban hazánkban - A Hungarian Divide-6

Forrás: Tokaji Nagy Csaba

A szervezők jó úton járnak ahhoz, hogy a Hungarian Divide rövid időn belül Európa legnehezebb, legnívósabb önellátó offroad kalandtúrái közé tartozzon. Persze, van még csiszolni pár dolgon, de az már most biztos, hogy az idei Divide minden teljesítője is hatalmas küzdőszellem, és a teljesítményük tiszteletet érdemel.

A szervezők következő rendezvénye a Bike Jam Fesztivál, ahova minden kerékpárosnak érdemes kilátogatnihttps://www.mozgasvilag.hu/kerekpar/hirek/europa-egyik-legkemenyebb-offroad-kerekparturaja-van-kialakuloban-hazankban—a-hungarian-divide?&utm_source=hirlevel&utm_medium=Mailerlite&utm_campaign=europa_egyik_legkemenyebb_kerekparturaja_magyarorszagon_kerekparos_taskak_varosi_stilusban&utm_term=2021-08-26