Skip to content

Két év alatt költöztetné a Hirtenberger aknavetőgyárat Várpalotára a kormány

Két év alatt költöztetné a Hirtenberger aknavetőgyárat Várpalotára a kormány

 

A kormány elképzelése szerint 2024-ig telepítik át Magyarországra a Hirtenberger Defence Systems ausztriai gyárát – írja a Világgazdaság. A konkrét helyszín Várpalota lesz.

Két éve, 2019 novemberében jelentette be a kormány, hogy egy állami cégen, a HDT Védelmi Kft.-n keresztül megvette a brit–osztrák Hirtenberger Defence Systems (HDS) nevű fegyvergyártó céget. A céget a Magyar Fejlesztési Bank hiteléből vettte meg a HDT Kft., a kormány pedig 12,8 milliárd forint erejéig állami kezességvállalást nyújtott a hitelfelvételéhez, de mást nem lehet tudni az üzletről.

A HDS-t 1860-ban alapították, tüzérségi eszközöket és lőszereket gyárt. Hadiipari termékskálája az aknagránátok különböző típusaitól az aknavetőkön és a kiegészítő tábori felszereléseken át a célzó- és tűzvezető rendszerekig terjed.

Várpalotán képzelik el a Világgazdaság szerint egyebek mellett az aknavetőgyár gránátgyártását is. A kivitelezés a jelenlegi menetrend szerint ősszel, legkésőbb 2022 tavaszán kezdődik el.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



13 Comments

  1. Névtelen
    2021.08.27. 12:35

    Nagyon fegyverkezik Orbán sőt feltűnően nagyon Kiskunfélegyházán fegyvergyár, Zalaegerszegen Lynx tankgyár, Zrínyi 2026 honvédelmi & haderőfejlesztési & hadifelszerelési terv de oylan nagyszabású, hogy túlmutat egy sima honvédelmen, Pápai vadászgép katonai légibázist is tervezik jobban fejleszteni, valószínű a Taszári katonai légibázisra is nagy tervük lehet lehet már ki is nézték, hogy jó volna újra életet lehelni bele nagyobb volumenben. Most Várpalotára telepítenek át hadiipari központot aknavetőgyárat, gránátgyárat. Mi lesz a következő a teljes Ukrán és Orosz hadászati flottának gyár ??? Mire ez a nagy fegyverkezési verseny??? Félünk az Ukránoktól vagy az Oroszoktól??? Vagy fél Orbán ha egyszer elveszíti a választást és megakarja mutatni majd erejét mint erőfitogtatás, elrettentésként , hogy nem akkora amekkorának látszik és fegyverkezési verseny mellet a haderő fejlesztés mint elrettentésként is használja majd??? Lassan már úgy fegyverkezik az ország mint Ukrajna vagy Oroszország. Felakarjuk venni fegyverkezésben velük a versenyt? Csak méretileg ők hozzánk képest óriások. Vagy tényleg a fegyverkezési verseny is plusz elrettentésként is fegyverkezünk??? Vagy, hogy is van ez ??? Tudja Orbán, hogy a hadiipar fejlesztéssel „két legyet üt egy csapásra” vagyis a hadiiparban óriási a „zseton” abban van a pénz „dögivel” és mint erőfitogtatás is, hogy ő a „nagy és nagyságos Döbrögi uraság” . Hadiipar és gyógyszerlobbi a két „menő” ágazat. Fegyverkezés mellett vakcinagyárat is akar Magyarországra nemzeti vakcinagyártó központot Debrecenben. Hadiipar és gyógyszerlobbi amiben a pénz van ezt tudja. Ezekből pedig majd „dől a lé” végtelen a végtelenségig Orbánnak és bandájának. Az biztos, hogy „nem buta gyerek az Orbán.” Saját önös érdekeiért a saját javáért akár felvásárolja a fél világot és semmi sem drága neki. Orbánnak csak az számít tonna és mázsaszámra termeljenek neki az üzemek mert minél több üzem annál több bevétel és minél több bevétel annál jobban tud mutatkozni a népnek, hogy na csak én vagyok a nagy megmentőtök. Dagobert bácsi 2.0 szerepében nagyzolva urizálva.

    • Névtelen
      2021.08.27. 14:31

      Nagy hazafi lehetsz. Mondtam már?

      1
      4
      • Névtelen
        2021.08.27. 16:06

        hja persze
        szerintem a haza több mint egy széthízott gangeszparti bűnözőnek és hordájának a minden áron töténő megvédése

        • Névtelen
          2021.08.27. 20:16

          „gangeszparti”
          Mondjad csak, 2006-tól hozza a szavazatokat

          milyen ár? egy x ingyen van

          karácsony diktatórikusan nyert vagy demokratikusan?

  2. Névtelen
    2021.08.27. 13:47

    MÁr megint nem Miskolc. Nokedli holding!

    1
    3
  3. Névtelen
    2021.08.27. 14:30

    Egyszer csak utolérjük a tőlünk kisebb semleges Ausztria haderejét

    + a féléves kötelező osztrák sorkatonai szolgálatot

    1
    3
  4. Névtelen
    2021.08.27. 17:51

    Ki fog ebbe a nagy hadiipari gyárakban dolgozni? A sok Mongól, meg Türk vendégmunkások? Vagy sok Szerb vendégmunkások, Románok, Ukránok? Anno meg is mondták ha sok határon túlinak állampolgárságot adnak itt fognak több százezren „ácsingózni” ,hogy fogadjuk be őket. Be is igazolódott nem győzi Orbán a sok határontúli vendégmunkást befogadni migránsból átnevezett oltalmazott vendégmunkássá és nem győzi nekik a sok melóhelyet csinálni. Ingatlan „bizniszbe” is beszállt a fidesz és szűk kisebbség 1 % oligarchái majd vendégmunkásoknak épül a sok luxus lakás is? A külföldi migránsból átneveztetett oltalmazotti vendégmunkások már lassan jobban élnek mint mi a Magyarok. Meddig tűrjük még Orbán ámokfutását??? Migránsból átnevezett vendégmunkások ezrei jönnek hazánkban. Ki engedi be akkor a migránsokat? Orbán ! Átnevezve vendégmunkásoknak. Látjuk már szinte szántóföld nem lesz mezőgazdaságra mert Orbán mindent „betonba önt”. De kiknek? Mert nincs Magyar munkaerő. Vendégmunkásoknak. Vendégmunkásoknak meg a munkásszálló már nem is jó. Majd jönnek luxus ingatlanok vendégmunkásoknak ? Mit is mondott Orbán anno ? : „Ne a bajt hozzuk ide hanem a segítséget vigyük oda ahol szükséges” a „betonbaöntés” sok „otromba” csarnok és luxus ingatlanokat miért nem kint építik ott segítve embereken? Miért ide „tömik be sok vendégmunkást mint néplerakatként”. Zsúfolt néplerakat lesz Magyarországból??? Miért nem oda megy a munka ahol a munkaerő? Miért idehozzuk be a vendégmunkásokat? vendégmunkásnak is jobb lenne ha nem ide jönne hazánkba mert sok vendégmunkás be sem tud illeszkedni és kiközösítik őket mert nem tudnak beilleszkedni ők se érzik itt magukat mégis robosztus munkahelyteremtést erőlteti a fidesz a sok vendégmunkásnak hanem ők is jobban szeretnének ha a saját hazájukba boldogulnának. De Orbán nem azért hozza be őket, hogy jót tegyen neki. Neki csak a vendégmunkások egy egyszerű szavazóbázis lesz erre építve. Nagyon ki fog Orbán cselezni 2022 a választások tavaszán ha nem figyelünk. „Néplerakatot” csinál hazánkból. „Néplerakati szavazóbázist”. Meddig hagyjuk még ezt emberek??? ÉBRESZTŐ ! ! ! Meddig hagyjuk, hogy Orbán hazánkból migránsból átneveztetett vendégmunkás szavazóbázisi néplerakatot csináljon???? Lássuk mi történik hazánkba ne csak nézzünk !!!

  5. Névtelen
    2021.08.27. 17:58

    Nagy hazafi lehetek? Igen hazafi vagyok ! Te meg véletlenül nem fideszes vagy???

    • Névtelen
      2021.08.27. 19:09

      „Gyurcsányt nem bántjuk! Nagyszerű munkát végzett!

      Tönkretette az MSZP-t, az LMP-T és a Jobbikot!

      A szivárvány koalíció következik!”

      Csak rád kell nézni

    • Névtelen
      2021.08.27. 19:17

      „Amikor a Gyurcsány vezette baloldalnak szüksége lett mutatóba rasszistákra csak hogy elterelje a figyelmet az addigra kezelhetetlenné vált cigányok által elkövetett erőszakhullámról – Gyurcsánynak szüksége volt mutatóba szélsőjobboldali erőszakra.

      És megtörtént. Sem előtte, sem utána nincs példa Magyarországon arra, hogy fegyveresen, csoportosan cigányokat ölnének magyarok. A Gyurcsányi titkosszolgálat azonban elintézte. Amikor a bíróságon meghirdetett tanúvallomásra Gyurcsány az első sorba beült, a tanú hirtelen mindent elfelejtett.

      Amikor Gyurcsánynak már nem volt hová hátrálni, és már az úniós szövetségesei is elengedték a kezét, égetően szüksége volt egy olyan balhéra, amivel zavarba hozhatja a jobboldalt és mindenkit tettestárssá változtatva bebetonozhatja a hatalmát a baloldalon. Kikerült az öszödi beszéd, a várható tüntetések elindultak, viszont nem történt erőszak. Gyurcsánynak erőszakos képek kellettek, amiket meg lehet futtatni a nemzetközi médiában. Gyurcsánynak égő autók, betört ablakok, tüntetők által megtámadott rendőrök kellettek, hogy ő lehessen a megtámadott miniszterelnök, aki a demokráciát védi a szélsőjobbtól.

      A konzervatív szavazók tömegei viszont nem vernek rendőröket, nem gyújtogatnak, ők csupán tüntetnek a hazug Gyurcsány ellen.”

    • Névtelen
      2021.08.27. 19:20

      rosszabb!!! nem fideszes ballik-ballib utáló

  6. ezt is megússzátok orbánszopók? kizárt
    2021.08.27. 18:47

    https://444.hu/2021/08/27/bahreinben-latvanyosan-jobban-mukodik-a-pfizer-mint-a-sinopharm

  7. Névtelen
    2021.08.27. 19:12

    Hát akkor hajrá! Táborotok együtt marad ellenzékben 8 évig , aztán kormányoztok 12 évig és akkor egál a fidesszel. Hidd el, fárasztó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük