Skip to content

Halálos lakástűz volt Budapesten, filmrendező az áldozat

Négy járművel érkeztek ki a tűzoltók, hamar el is oltották a tüzet a Margit körúton, de a kigyulladt lakás lakójának életét már nem tudták megmenteni.

Tényi István Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező volt az áldozata a péntek késő esti, budapesti lakástűznek – tudta meg a ház lakóitól az RTL Klub Híradója.

A Margit körúti házban pénteken este 10 óra után észleltek az egyik lakás lehúzott redőnyén át kigomolygó füstöt a lakók, majd hamarosan méteres lángok törtek ki a lakásból. A fővárosi hivatásos, valamint a rózsadombi önkéntes tűzoltók négy járművel érkeztek a helyszínre, és rövid idő alatt meg is fékezték a lángokat.

Azonban egy embert találtak a tűzzel érintett lakásban, akinek az életét már nem lehetett megmenteni – mondta el a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet. A lakók – akiket a hatalmas füst miatt éjjel egyig nem engedtek vissza a lakásukba a tűzoltók – a Híradó stábjának elmondták: Tényi István nem dohányzott. A filmrendező egyébként sok időt töltött vidéken, csak nemrég költözött vissza budapesti lakásába.

A 73 éves filmrendezőt 2002-ben tüntették ki Balázs Béla-díjjal. Nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az 1956-os eseményeket feldolgozó Ballada a koránkelt harcosok hosszú meneteléséről, a Mundruczó Kornél szereplésével rendezett kísérleti film, a Szabadulásra ítélve, vagy a magyarországi szegénységről és cigány sorsokról szóló Az én dühödt Magyarországom.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük