Végre egy jó ötlet,  a tapolcaiak imádni fogják. Az elágazás körforgalommá alakítása
Gyorsabban és zöldebben elérhető Diósgyőrt!
Az elfelejtett városrész – évek óta így jellemezzük a diósgyőri, bővebben a Miskolc 2. számú országgyűlési választókerületet, ahol megszűnt az orvosi ügyelet, a sürgősségi, a kórház; nem épült bevásárlóközpont a Sportliget máig üres helyén, a vár melletti strandot pedig bezárták.
Az Orbán-kormányhoz hű, előző Fideszes városvezetés a közlekedési infrastruktúra-fejlesztésben sem jeleskedett. Amiben igen, az a haveroktól megrendelt tanulmányok száma.
Több mint 1 milliárd Ft-ért (1000 millió Ft!) készült tanulmány soha el nem kezdett útfejlesztésekről. Ebben körvillamos, tram-train, északi és déli terelő, Vargahegy-elkerülő, integrált közlekedési csomópontok víziói, papírhegyei maradtak ránk, a közlekedés viszont nem lett könnyebb és egyszerűbb a Diósgyőrben élőknek.
De nézzük meg, hogyan lehet ma eljutni Diósgyőrből az autópályára és vissza!
Vagy a belvároson át vagy a hegyen keresztül (a 3-as út, hejőcsabai majd tapolcai elágazás, Egyetemváros, Ruzsin, Vargahegy és Lorántffy utca érintésével).
Sokan teszik meg ezt az utat munkába menet, az egyetemre és persze a turisták Tapolcára, a Diósgyőri várhoz, Lillafüredre.
Kicsi az útvonal áteresztőképessége, plusz lakóterületeket érint.
Aki pedig a belvároson keresztül akar eljutni, az idegtépő dugókban araszolhat.
Nem halogatható tovább a bővítés:
1. lépés: Futó utca négysávúsítása,
2. lépés: tapolcai, egyetemi elágazás integrálása, körforgalommá alakítása,
3. lépés: Vargahegy elkerülése, és ezáltal a volt LKM területének bekapcsolása.
Ha a választók bizalmat szavaznak nekem, és országgyűlési képviselőjük leszek, a kész tervek alapján ütemezve elkezdjük a fejlesztést.