És Miskolc közelsége is sokat számított. Szabó Győzőék titkos mádi esküvőjéről újabb részletek derültek ki

Győzőék Mádon mondták ki egymásnak a boldogító igent. Kizárólag a család és néhány barát vett részt a ceremónián, ahol mellőzték a felesleges fényűzést. Összesen 50 meghívott érkezett a Tokaj mellett található, festői szépségű Mád településre, a helyszínt Szabó Győző választotta ki.

„Amikor elmentem a helyszínre, rögtön azt éreztem, igen, ezt szeretném. És Miskolc közelsége is sokat számított: onnan származom, ott él a dédi és az édesanyám, így nem kellett sokat utazniuk. Éppen ilyen helyről álmodtam.”

– mondta el a HOT! Magazinnak Szabó Győző.

A házasulandóknak külön engedélyt kellett kérniük, hogy éppen azon az augusztusi napon összeházasodhassanak, ugyanis a jogszabályok szerint az esküvő előtt 31 nappal be kell jelenteni az igényt, Győzőéknek viszont csak 27 nappal korábban jutott eszükbe, hogy egybekeljenek.

(Fotó: HOT! Magazin)

A színészpárnak már két gyermeke van: Mihály és Gáspár. A közelmúltban számos családi tragédiát kellett átélniük, hiszen négy évvel ezelőtt elvesztették Judit édesapját, tavaly Győző édesanyja hunyt el. Jelen volt viszont az esküvőn az ara 98 éves nagymamája, és természetesen Szabóék két fia is velük ünnepelt.

„Az élet sok megpróbáltatás elé állított minket. Volt, amikor az sem volt biztos, hogy együtt akarunk maradni, aztán jöttek a gyerekek, ingatlant vásároltunk. Mostanra lett természetes minden. Ránéztünk a naptárunkra, és kiderült, ha most nem tartjuk meg az esküvőt, akkor megint egy évet csúszik a munkáink miatt.”

– árulta el Rezes Judit.

A bensőséges polgári szertartást a Mádi Borház udvarán tartották, majd megható templomi ceremónia következett. Az esküvővel együtt a kis Gáspár keresztelőjét is megtartották.

Ezt követte a hajnali fél ötig tartó dínom-dánom, amelyen változatos fogásokat szolgáltak fel. Az esküvői menüben szerepelt húsleves, marhapörkölt túróscsúszával, gombás-spenótos gnocchi és fogas. Éjfélkor töltött káposzta következett, miközben mádi sajtokat csemegézhettek a vendégek. A családtagok is finomságokkal készültek, hiszen Győző édesapja lúdlábtortát hozott, Judit édesanyja pedig saját főzésű körtepálinkával kínálta a násznépet. A mulatság annyira jól sikerült, hogy Győző és Judit hagyta el utoljára a helyszínt.

(Kiemelt kép: dfp)