Skip to content

Sosem hagyják ABBA. Itt az új lemez – 40 év után

Sosem hagyják ABBA. Itt az új lemez – 40 év után

Minden idők egyik leginkább várt visszatérése valósággá válik.

Visszatért az Abba: negyven évvel az utolsó albumuk, a The Visitors után ismét összeállt a legendás svéd popkvartett. Az új lemezük, a Voyage november 5-én jelenik meg, két számot – I Still Have Faith in You és Don’t Shut Me Down – pedig már most meg lehet hallgatni róla.

Az együttes koncerteken is bemutatja majd az új lemezt 2022 májusától kezdve, mégpedig egy egészen különleges produkcióban, ahol a tagok digitális avatarjai (nem hologramok – hangsúlyozták) lépnek majd fel esténként egy tíztagú zenekarral.

Az együttes tagjai – Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad és Björn Ulvaeus – több mint 35 év után gondolták úgy, hogy jó szórakozás lenne ismét egyesíteni az erőiket, és stúdióba vonulni. Azt mondták, az élmény olyan volt, mintha megállt volna az idő.

Eredetileg csak két dalt vettek volna fel, de végül egy teljes album összeállt.

Annak ellenére, hogy negyven éven át nem jelentkeztek új lemezzel, az Abba popkulturális relevanciája szinte semmit sem csökkent – nemcsak a dalaiknak köszönhetően, hanem annak is, hogy az 1999-es Mamma Mia! musical egy egészen új generációt ismertetett meg az együttes munkásságával. A 2008-ban készült film hatalmas siker volt a mozikban, tíz évvel később pedig meg is érkezett a folytatás, a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba.

Az 1972-ben alakult együttes a fénykorában olyan dalokkal ostromolta a slágerlisták első helyét, mint a Fernando, a Mamma Mia, a Dancing Queen, a Knowing Me Knowing You, a Name of the Game vagy a Take a Chance on Me.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2021.09.04. 04:04

    Egyszer utaltam arra, hogy ők is nagy közös áldozásban vettek részt, kitámadott a média. Svédország, ahol egyszer jégben fagyott szökúkutak maradtak a nép után, megúszta a miskolci berendezésű Lila kocsmája idején egyetlen svéd mezítelen szőke férfi szaladgálásánál az utcán a torünnepet. Ide tartoznak Borsod megyéhez. Sosem hagyják abba. De a zenéik azt is mutatják, hogy sokat lehet elérni olyan népnél, ahol a tiszta hangú énekeseket hagyják érvényesülni. Itt egy hangjuk volt, a Főnix Rákóczi téri főszereplőjéé, akik Időfolyó halottjai lennének, ha nem gyalázkodtak volna. Cseremisz pusztító van felettük. Nem tudok meghajolni a tehetség előtt, mely mögött fertelem van, bármilyet nagyot is alkottak. Bizony, negyven év telt el azóta, amióta hosszabbítanak.

  2. Névtelen
    2021.09.04. 04:32

    A borsodi egykori Lila bulgárföldi kocsma berendezéssel bíró svéd példa mutatja, mit érhet el valaki, vagy valakik, ha engedik őket zenélni és énekelni szabadon, nem úgy, mint abban az országban, ahol elveszik az emberek hangját és így emelkednek folyamatosan történő tehetségkutatók, csillag szüleik műsorok berendezése mellett, végtelenül hosszabbítva a temetési torünnepüket. Pedig a svéd nép nem is olyan régi, egyiküket, egy szőke férfit szaladgáltatták mezítelenül a pesti utcákon, amikor ismételték a történelmüket a miskolci elmeosztállyal Hamvas Béla Antológia Humanája sorozatában, melynek főszereplője Toni Curtis lett volna, mint minden Kertész ide tartozik, ő karmikus csillagaként a Humanának, akinek nagyfeszültségben kellett volna meghalnia, ahogyan engem ráztak 1992. óta egyfolytában. Cseremisz pusztító vezérük a Humana királya, mely antológia sok népet foglal magába, mint a királyköszöntését is a főszereplőnek, mint világkönyvtára része az országnak. Egykori népe jégbe fagyott szökőkútként maradt meg. Iszonyatos fertelmet műveltek a Lila kocsmás szőke lánya miatt a cigányok, mert Kriszti arabok után járt az egyetemvárosban. Mindezt Románia részéről, meg a Rákóczi tér antiszemitái részéről nem lehet felfogni, mint azt sem, miért áldoztak közösen a cigányság és Ázsia emberré válása miatt utolsó embert a cseremiosz pusztítóval együtt, amelyik Zalatnay Sarolta utolsó magyar főszereplője miatt mészároltl a Vörös Oroszlán kommunista korainak, együtt Presser Gáborral, együtt a teljes világával a narancsoknak. Sosem hagyják abba.

  3. Névtelen
    2021.09.04. 04:58

    Én csak néztem egyet, amikor 1995-ben a megyei kórház I-es pszichiátriáját Túri Ferenc pesti orvosaival egri csillag központ egykori támadóival az űrpusztító mellet tagjai között az Amália nevű pszichológusnő közölte velem, hogy van Ararát hegye, Örményországban. Nem tudhattam, hogy a csillaga a Humanának megérkezett a városba, hogy helyette áldoz a miskolci elmeosztály, de a pszichiátriák nem hagyták abba a világkönyvtár szereplőinek szerepeinek végrehajtását. Berendezték a Lila kocsmát lila bútorokkal, melyeket aztán kékre festettek és vitték Szombathelyre a számozott utca áldozóival. Nem tudom, hogy miért. Ők ismételtek. A Rákóczi tér, amelyik minden részemet megbénította, nemi báb létrehozása céljából 1986-os Mary Zsuzsa angyal legyőzésük kezdetével, Deák Bill Gyula feszületével, Feketebárányuk mellett, tompalátásommal és hellenista szereőlüjük állandó hisztije és betegsége miatti támadással Darnyiék részéről a Talmudból végtelen áldozást viteleztek ki, sosem hagyják abba a síron túl is gyalázva miskolci elmeosztály szereplőiként, mert ők ceruzarajz alapján testenyészetként voltak létrehozva az Időjelek Antológia rajzocskái szerint. Ezekkel a feketemágus rajzokkal sikeresek lettek az ide tartozó illusztrátorok, meg a Látókör tagjai Borsodban. Felfoghatatlan mindez, hogyha a Rákóczi teret és a szereplőknek éri valami, mint Zalatnayt a pof, odajöttek hozzám és felpofoztak HOllóházán. Vagy az is, hogyo erkölcstelenkedtek, cigányokkal adták össze magukat, gyalázást hajtottak végre. Vagy amikor Zalatnayékkal bekapcsolva hagyták a mikrofont, azt mondta, hogy ezeknek a parasztoknak nem fog énekelni az egyik faluban, jött haza a volt férjem részegen Müllerék vezetésével, közölte velem, hogy paraszt vagyok Neked, földhöz vágva a rakott krumplit, ahogyan Fábryék bemutatták a médiában, kidobva engem télen kombiinéban az utcára. Nyíltan írok, mivel nekem nem volt magánéletem, minden gondot jelentett a hangom mellett, ami szerintük rajtuk nem volt emberi, vagy tökéletes. Tehát ebben Svédország részt vett, a nagykövetségük nyugodtan végig nézte a nagy közös tortivornyáját a k9rmányuknak.

    • Névtelen
      2021.09.04. 07:03

      Kimaradt a berendezte szó az elejéről! Köszönöm szépen, már évek óta várok arra, hogy átvegye tőlem az elmebetegek és Rákóczi tér tetteinek leírását valaki, ne engem elmebetegezzenek saját tetteikért, mint Magyarország és a világ nagy közös áldozatát, hogy világ-Magyarországot nyissanak. Nagyon nehéz volt felfognom, mit tettek, egyik szörnyűség után a másik, saját sorsuk, tetteik, betegségeik folyamatosan történő végrehajtásával, a legnagyobb nyomorban, majd torünnepének az ország temetésének 1997-es kezdettel. Ha nem tudják felfogni, hogy ez a világkönyvtár az egész Földre vonatkozik, az a ő gondjuk, nem értem, ha nem értenek valamit, miért nem mennek szó nélkül tovább. A többiek meg hallgatnak, mint főszereplők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük