Kitömték a magyarokat az Angolok

Sima, kiütéses győzelmet aratott Anglia a Puskás Arénában: Sterling, Kane, Maguire és Rice góljaival 4-0-ra győzték le Marco Rossi csapatát.

Az első félidő hosszú idők legrosszabb magyar fociját hozta: a csapat a saját térfeléről sem tudott kijönni, szerencsére az angolok sem voltak túl kreatívak. Southgate csapata sokat tologatta a labdát, de helyzetet alig találtak.

A második félidőre mindkét csapat ugyanazzal a felállással, de más mentalitással futott ki: a mieink elfáradtak, hibák csúsztak be, ezeket pedig a felélénkült angolok könyörtelenül kihasználták. Az 55. percben Grealish indult meg a szélen, leadta a labdát Mountnak, aki középre gurítva megtalálta Sterlinget. A második gólig nem kellett sokat várni: a 63. percben már Sterling adta a gólpasszt a másik oldalról, ezúttal Kane-nek, aki szintén közelről volt eredményes. Ennél is gyorsabban jött a harmadik angol gól: Shaw szögletéből Harry Maguire a 69. percben volt eredményes. A kegyelemdöfés a 87. percben érkezett: Rice távolról lőtt a kapura – védhetően, mégis becsorgott.