Kásler Miklós: A több, mint 30 ezer koronavírusban elhunyt áldozat félreértés, nem lehet konkrét számokról beszélni, csak többlethalálozásról…
– Az egészségügy sikeres, a kórházak sikeresek, a járványkezelés mintaszerű
– döbbentett meg egy pillanatra mindenkit Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter, aki szerint a több, mint 30 ezer koronavírusban elhunyt áldozat félreértés, nem lehet konkrét számokról beszélni, csak többlethalálozásról. A kérdésre, lesz-e negyedik hulláma a járványnak, úgy reagált: már itt van, majd sértődötten bevonult a kertbe, miután rákérdeztek: akkor miért nem visel maszkot?
Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője arról beszélt, nemhogy nem tartja szerencsétlennek az afgán helyzet kapcsán tett megállapítását, mely párhuzamot volt a tálibok és az 56-os pesti srácok között, de szerinte már az egész világ hasonlóan látja a helyzetet. A felvetésre, hogy akkor is megtartják-e október 23-án a Békemenetet, ha lesz negyedik hulláma a járványnak, közölte, az oltásoknak köszönhetően nem lesz újabb hullám. Aztán amikor szembesítették Kásler Miklós néhány perccel korábbi állításával, ő is gyorsan a kertben keresett menedéket.
nepszava.hu