Skip to content

Most leállhat. Az Átlátszó megírta, hogy 373 millió forintos turisztikai fejlesztés kezdődik a Kisoroszi Szigetcsúcson

Most leállhat. Az Átlátszó megírta, hogy 373 millió forintos turisztikai fejlesztés kezdődik a Kisoroszi Szigetcsúcson

Az Emmi államtitkára azt javasolja a kormánynak, hogy ne kezdődjön meg a terület fejlesztése.

Vitályos Eszter Emmi európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára azt javasolja a kormánynak, hogy ne kezdődjön meg a Kisoroszi Szigetcsúcs fejlesztése.

„Az elmúlt hetekben a közbeszédet meghatározta a Kisoroszi Szigetcsúcs fejlesztése körül kialakult vita. Fejlesztéspolitikai államtitkárként tudom, hogy a fejlesztések csakis a lakosság messzemenő belátásával és jóérzésével, támogatásával tudnak zökkenőmentesen végigfutni. A rendezett körülmények kialakítása mindannyiunk érdeke, ahogyan az is, hogy a végeredmény mindnyájunk megelégedésére szolgáljon! Éppen ezért, azt a javaslatot tettem a Kormánynak, hogy ne kezdődjön meg a beruházás” – írta az államtitkár a Facebookon.

Az Átlátszó még augusztus elején számolt be róla, hogy 373 millió forintos turisztikai fejlesztés kezdődik a Szentendrei-sziget északi részén található Kisoroszi Szigetcsúcson.

A tervek között szerepel többek között az utak leaszfaltozása, járdák építése, elektromos mérőhely kialakítása, közművesítés, növénytelepítés, geodéziai mérések, és az illemhelyek számának növelése is.

Civilek egy csoportja, a Kisoroszi Szigetvédők petíciót indítottak, arra kérve Tarnai Richárdot, a Pest megyei kormányhivatal vezetőjét, hogy lépjen fel a „természetkárosító nagyberuházás ellen a természetvédelmi törvények maradéktalan betartatásával”, hogy a hely „ne alakuljon át természetpusztító turisztikai nagyüzemmé”.

A terület egyébként Natura 2000 természeti védettség alatt áll, minthogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park is védett területet.https://hvg.hu/itthon/20210907_Beruhazas_Kisoroszi_Szigetcsucs#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük