Skip to content

Bilincsben vittek el két, hálapénz elfogadásával gyanúsított orvost. Ha ez így megy tovább, akkor tényleg elfogynak…

Bilincsben vittek el két, hálapénz elfogadásával gyanúsított orvost. Ha ez így megy tovább, akkor tényleg elfogynak…

A két fővárosi orvosnő és egy asszisztens ellen nyomoz a rendőrség.

Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki két fővárosi kórház főorvosát és egyikük asszisztensét, miután a rendelőjükben közel 200 olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek hálapénzt adtak át nekik – olvasható a Police.hu-n.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán azután indult nyomozás az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése nyomán.

A megalapozott gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa június és augusztus között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől. A pénzből az asszisztens is részesült.

A két orvost és az asszisztenst 14 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítják megalapozottan. Vallomást nem tettek, az eljárás során szabadlábon védekeznek.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



16 Comments

  1. Névtelen
    2021.09.10. 16:08

    Ők sem állnak mindenek felett!
    Talán be kellene tartani a törvényeket!
    A rabkórházba is kell orvos!

    • zp
      2021.09.10. 22:19

      Vagy a rabkórházba nem mennek az
      orvosok dolgozni és így biztosítják az rabok
      ellátását .

  2. Névtelen
    2021.09.10. 16:43

    Drasztikusan megemelték a bérüket. De soha semmi sem elég.

  3. Névtelen
    2021.09.10. 19:45

    Azokat is büntetni kell akik a „hálapénzt” adják!

  4. guest
    2021.09.10. 20:30

    Önként ballaghattok a magánrendelésere a béretekből levont járulékok alapján. Ész kellene ahhoz, hogy összerakjátok, mi a végső cél. Idióta nép volt ez mindig és az is marad.

    5
    2
    • Névtelen
      2021.09.11. 12:55

      Ja.Idióták.
      Veled az élen!?

      1
      1
  5. Névtelen
    2021.09.11. 12:04

    A csőcseléket ki kell szolgálni!
    Bilincs teljesen indokolatlan 3 nővel szemben.
    A suttyók leadták a megrendelést a példa statuálásra. A rendőrség benyalt, túlkapás mélységig.
    OK. Le kell buktatni, elő kell állítani a bűnelkövetőket. De ez így hányinger.

    4
    1
  6. Névtelen
    2021.09.11. 12:58

    Igenis meg kell alázni az ilyen pènzéhes szarházi embereket!
    Beteg embereket használnak ki!Neked ezt nehéz felfogni!

    1
    1
    • Névtelen
      2021.09.11. 13:26

      A kényszerítő eszközök alkalmazhatóságának feltételei között a szándékos megalázás nem szerepel. Neked meg ezt nehéz felfogni!

      1
      1
      • Névtelen
        2021.09.12. 12:22

        „A kényszerítő eszközök alkalmazhatóságának feltételei”. Az elvárt és elfogadott hálapénz az nem kényszerítő eszköz. Egyébként jogilag valószínű, hogy igazad van, de emberségnek is kellene lenni. A betegekkel való bánásmód az nem szándékos megalázás.

  7. Névtelen
    2021.09.11. 15:36

    Elkésett törvényrendelet. Más lassan meghalnak azok, akiket hálapénzzel rokkantosítottak le, hatalmas nyugdíjakból élve, mert nekik a mellette végzett munkát is beszámították régen, most ismét. Nem mindegy, ki mikor ment nyugdíjba, hiszen 2011 körül sok mindent megszüntettek. Én nem tudtam orvosnak pénzt átadni, el sem bírom képzelni, hogyan kell rendelésen a kezébe tenni a borítékot. De sokan jártak úgy rendelésre, hogy vitték a nagy pénzeket, mert akkor kaptak beutalót Hajdúszoboszlóra, vagy elsőbséggel szakvizsgálatot. Általában szájhagyomány útján terjedt, melyik orvosnál melyik vizsgálat, vagy szülés mennyibe kerül. Azt is ellátták, akinek nem volt orvosa, csak immel-ámmal, úgymond orvosi kötelességből. Szomorúan tapasztalom, hogyha van valahol lelkes ifjú szakember, hamar ott hagyja a munkáját. Nem tudom, hogyan lehetne ezen változtatni.

    • Névtelen
      2021.09.11. 17:20

      „hogyan lehetne ezen változtatni.” Ezen változtatni sajnos sehogyan sem lehet, szigorú hierarchia diktál, aki nem áll be a sorba az mehet. Aki nem adott hálapénzt még immel-ámmal sem látták el, csak leadminisztrálták. De nem az volt a pokol, hanem az ami most megy az egészségügyben, elviselhetetlen, hogy az emberek az országban össze-vissza kóborolnak az ellátásért. Ez valami rettenet, ezt soha nem hittem volna, hogy ilyen bekövetkezhet. Mi lesz itt, hiszen egyre több rászoruló ember lesz, ahogy öregszik ki a lakosság.

      1
      1
      • Névtelen
        2021.09.12. 18:40

        Eccerű! Átmégy a sógorokhoz, fizeted a napi 8 eurót, fizeted a saját egészséged CASCO önrészét, a kétsebességes rendszer mellett.

        „A kórházi kezelés – beleértve a szükséges műtéteket – minden biztosítottnak ingyen jár. Az ellátásért azonban napidíjat számolnak fel: ez jelenleg 10,25 euró, amely szociális rászorultság (667 eurónál alacsonyabb havi jövedelem) esetén 8,11 euróra csökken. A nem olcsó, havi mintegy 200 euróba kerülő kiegészítő biztosítással rendelkezők helyett ezt az összeget a magánbiztosító fizeti. Emellett joguk van maximum kétágyas szobára, jobb minőségű étrendre. Választott orvosuk operálhatja őket bármely közkórházban is. A pluszköltség a magánbiztosítót terheli; hálapénz nincs. Ha a kiegészítő magánbiztosítással rendelkező kórházi tartózkodása idején nem veszi igénybe a neki járó kedvezményeket – mert elégedett a kapott háromágyas szobával és nem tart igényt különleges kosztra – napidíjat kap vissza. Az összeg a biztosítástól függően akár napi 60 euró is lehet. A kórház – a magánkórház is – az alapellátást a kötelező biztosítás terhére nyújtja, az egyéb költségeket a magánbiztosítónak számolja el. A gyakorlat az, hogy a kórházak ezeknél a betegeknél igyekeznek minél több és minél költségesebb vizsgálatot elrendelni, hiszen azt a magánbiztosító megtéríti. Ennek megfelelően a tapasztalat szerint még a hangnem is más az ilyen betegekkel – vagyis a jó működés árnyoldala egyfajta kétsebességes rendszer.
        A finanszírozási rendszer csapdája A pénztárak legnagyobb gondja a kórházi és a gyógyszertámogatási költségek növekedése. A 8 millió osztrák 32,8 százaléka legalább évente egyszer „befekszik valamelyik kórházba”, ami évi 20 millió kórházi éjszakát jelent. „

        • Névtelen
          2021.09.12. 20:14

          Itt más történt az egészségüggyel 63 éve és azok vannak betegen, akiket tönkre tettek eredendően ezért berendezett elmeosztályokkal, így minden gyógyszer és egyéb költség őket terhelné. Csak a saját szereplőiket gyógykezelték, látták el mindennel.

  8. Névtelen
    2021.09.11. 15:45

    Szörnyű ami jelenleg a beteg ellátásra szoruló emberekkel történik. Várólisták, rendelésekre bejutni szinte lehetetlen. Az utolsó pénzüket az emberek a magánegészségügybe viszik, akinek nincs pénze szenved és sajnos nagyon sokan vannak akik még a gyógyszert sem tudják kiváltani. Ők miből adjanak az orvosoknak, miből fizessék ki a 20 perces magánrendelést ami 20-25 ezerbe kerül. Lelketlen világ.

    1
    2
  9. Névtelen
    2021.09.12. 15:10

    Hozzá lehet tenni a hálapénzekhez a rengeteg közgyógyost, akik DNO kódokat igazolnak, így jár a gazdag családoknak az ingyen tankönyv, ingyen utazás, közgyógy. Kedvez a közgyógyosoknak a mai politikai rendszer is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük