Ma Miskolcon várunk benneteket, az Andor utcában, a Vologda-kanyar és a József utca között
Szeptember 11-én ezúttal Miskolcon várunk benneteket, az Andor utcában, a Vologda-kanyar és a József utca közötti részen.
A kerékpárral érkezőket Miskolc legforgalmasabb kerékpáros útvonala mellett várjuk. Talán nincs is olyan ember, aki Miskolcon kerékpározik, és ne használná ezt a belváros és a Bükk között kapcsolatot teremtő útvonalat. Lehet úti célod csupán Lillafüred, tervezhetsz hosszabb túrát mondjuk Egerig, megcélozhatod a Bükk északi vidékeit – ez a helyszín mindenképp útba esik neked.
A helyszínen a bringások a Kerékpáros Miskolc Egyesület kitelepülésével és aktivistáival találkozhatnak majd, akik szorosan együttműködnek a Magyar Kerékpárosklubbal, és annak miskolci kampányával.
A Magyar Kerékpárosklub kampányaival azokat szeretné megszólítani, akik még nem kerékpároznak, vagy csak hétvégente, szabadidős sport céljából szállnak nyeregbe. A kerékpár azonban hétköznapi távokon verhetetlen a városban, akár munkába mész, a bevásárlást intézed, a barátaiddal találkozol vagy éppen a családoddal mozogsz.
Nem hiszed el? Gondolj arra, mennyi időt veszítesz a tömegközlekedésre várva, vagy autóval a dugóban és parkolóhelyet keresve.
Mindeközben szabadabb vagy, egészségesebb leszel és a környezetet is kíméled.
Hasznos tanácsok a Kerékpárosklub Kisokosban:
Online és nyomtatott biciklis térképek:
Biciklis oktatóvideók:
***
A kampány szervezője:
Főtámogatók:
BKK – Budapesti Közlekedési Központ (https://www.facebook.com/bkkbudapest/)
Támogatók:
Innovációs és Technológiai Minisztérium (https://kormany.hu/innovacios-es-technologiai-miniszterium)
stevenbikes.hu – Stevens Prémium Német Kerékpárok (https://www.facebook.com/stevensbikeshu)
Magyar Természetjáró Szövetség (https://www.facebook.com/magyartermeszetjaroszovetseg)