Skip to content

„Lölő Szerelmes Madara”, Enyves jet. – telefonon is követhető, merre járnak a NER-közeli luxusrepülők. Már ha nem kapcsolják ki…

„Lölő Szerelmes Madara”, Enyves jet.  – telefonon is követhető, merre járnak a NER-közeli luxusrepülők. Már ha nem kapcsolják ki…

A Jobbik által kiadott alkalmazásban azok az állomások is láthatók, amiket érintett az adott járat. Már ott, ahol a jelet nem kapcsolták ki.

Egy közleményben jelentette be pénteken a Jobbik, hogy elindult új alkalmazásuk, amivel nyomon követhető, merre járnak a NER kegyeltjei által használt luxusrepülők. A neve:

NERtrekker.

Az alkalmazás egyik érdekessége, hogy push üzenet formájában képes értesítést küldeni, ha a figyelt repülők valamelyike elindul. A másik az appon belüli „Útvonaltörténet”, ahol megnézhető, honnan hova igyekezett az adott járat.

© Jobbik/NERtrekker

Az alkalmazásban külön neveket kaptak a NER-közeli gépek; az OE-LEM jelűt, vagyis azt, amelyiket például Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos is használta már, „Lölő Szerelmes Madara” néven találni. A HA-LKZ lajstrommal ellátott repülőt pedig, ami a Csányi Sándor vezette OTP magánrepülője, „Viktor Kedvence” néven fut az alkalmazásban.

© Jobbik/NERtrekker

Sajtóhírek szerint a kormányfő többször is utazhatott ezzel, amikor hivatalos látogatásra ment valamely külföldi politikushoz. De az Átlátszó szerint a körülbelül 11 milliárd forint értékű magánrepülő focimeccsek helyszínein is feltűnt, ahol éppen akkor ott volt a miniszterelnök is.

Az alkalmazásban összesen öt repülő követhető. A járat melletti kis „i”-re nyomva a repülővel kapcsolatos cikkeket tölti be az app, amely egyébként ingyen használható. Az Android-változat ide kattintva, az iOS-re készült pedig erről a linkről tölthető le.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük