http://https://www.youtube.com/watch?v=Qu1apsqI2go&t=6sFejenként kétezer forintot kaphatnak szegény sorsú emberek, hogy szavazzanak a szocialista Kiss Sándorra a jobbikos Farkas Péter Barnabás ellenében az ellenzéki előválasztáson. Az Alfahír birtokába jutott felvételek alapján feltételezhető, hogy az előválasztás eredményét Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében olyan választókkal akarják befolyásolni, akik valójában nem politikai, hanem csakis anyagi motivációval vesznek részt a voksoláson, magyarul bérszavazók, akiket egy választási csaláshoz vesznek igénybe.

Borsod megye 3-as választókerületében a jobbikos Farkas Péter Barnabást támogatja a DK, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom, míg ellenfele a szocialista Kiss Sándor, akit saját pártján kívül csak a Párbeszéd segít. Meg úgy tűnik, olyanok is, akik ebben üzletet látnak.

Az ózdi központú választókerületben szombaton, az előválasztás induló napján több gyanús eset is történt. Az egyik, hogy a szavazósátraknál nagy számban jelentek meg olyan, jellemzően roma emberek, akiket busszal szállítottak a helyszínre, tehát szervezettségre utaló jeleket mutattak. Információink szerint az egyik kisbusz akár tizenötször (!) is fordulhatott, mígnem a rendszer leállása miatt ez okafogyottá vált.

Arról pedig egy videófelvétel tanúskodik, hogy a gyanús mozgások mögött akár valóban szavazatvásárlás állhatott: az Alfahír birtokába jutott egy rögzített beszélgetés, amin az hallható, hogy egy férfi elmondja egy másiknak,

2000 forintot kap fejenként mindenki, akit elvisznek szavazni a szocialista jelölt Kiss Sándorra.