Skip to content

Elfogadja a Mazshihisz meghívását a botrányba keveredett ózdi jobbikos

Elfogadja a Mazshihisz meghívását a botrányba keveredett ózdi jobbikos

Farkas Péter Barnabástól időközben MSZP és a Momentum is megvonta a támogatást a róla elterjedt, zavarba ejtő fotó miatt.

Példaértékűnek nevezte Farkas Péter Barnabás a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének meghívóját. Ózd jobbikos alpolgármesterét azt követően invitálták meg a Páva utcai holkausztmúzeumba, hogy egy elterjedt róla egy fotó, amelyen a náci karlendítéshez hasonló mozdulatot tesz egy katowicei múzeumban. Farkas ugyanakkor állítja, hogy csak integetett.

„A MAZSIHISZ mai sajtóközleménye, amelyben engem látogatásra hív a budapesti Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központba, véleményem szerint példaértékű a magyar közéletben, mivel általában nem ilyen gesztussal szoktak reagálni Magyarországon” – írta az érintett. Úgy folytatta: a meghívást megtisztelőnek tartja, és a legnagyobb örömmel elfogadja, „és nemcsak annak a sajnálatos ügynek a kapcsán, ami most felkavarta a kedélyeket, hanem mint volt múzeumigazgató is, hiszen a lengyelországi múzeumot is ezért látogattam meg, ahol az ominózus kép készült.”

Az alpolgármester azt is írta:

Nem kívánok magyarázkodni tovább a szerencsétlen kép kapcsán – ami valóban félreértésre adhat okot – csak a szándékaimról tudok őszintén nyilatkozni: semmilyen bántó, kegyeletsértő, vagy gúnyolódó szándék nem volt bennem.”

A jobbikos képviselő állítja, nem esik nehezére azokat kijelenteni, amelyeket a MAZSIHISZ közleménye kér tőle, sőt örül, hogy erre lehetőséget kap. „Ahogy az általam idézett, és valamennyiünk által elfogadott Jobbik Elvi Nyilatkozat deklarálja: »Elutasítjuk a keresztény tanítással és erkölccsel ellentétes gyűlöletkeltést és a szélsőséges politikai eszméket.« Ennek szellemében jelentem ki tehát, hogy nem számítok a szélsőséges eszméket vallók szavazataira, és elutasítok mindennemű kirekesztést faji, vallási, etnikai, társadalmi csoporttal szemben” – írta.

Farkas Péter Barnabástól időközben az MSZP és a Momentum is megvonta a támogatását.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.09.23. 17:54

    A mazshihisz is Orbán seggét nyalja.. provokáció az egész!
    A náci karlendítés összezárt ujjakkal történt!!!
    Meg lehet nézni a régi- régi dokumentumokat!!!
    Ez NEM minősül annak!!!
    Aki mást mond hazudik, provokál!!!

    3
    1
    • Névtelen
      2021.09.23. 22:26

      Együtt vannak mind a barakkosokkal, egy népet jelentenek, mint Eperjesék zsidói a Vörös Oroszlán állandó világfelszámolói közé tartoznak. Ezért nem mondtak ki semmit, mi történik a lezárt határok között az országban, hogy trianon előtti Nagy-Magyarországot kívánnak a világ szereplői helyetti nagy közös áldozással létrehozni, világ ura monarchiáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük