A Blikk szerint sztriptízbárt is üzemeltetett az offshore-ozó DK-jelölthöz köthető cég

A Blikk cikke szerint az Amigo nevű székesfehérvári sztriptízbárt az az Alba Autómosó Kft. nevű cég üzemelteti, aminek idén júniusig Ráczné Földi Judit, a DK helyi politikusa és előválasztási jelöltje volt az ügyvezetője.

Az Albában pár hónappal ezelőttig tulajdonos volt egy Minos King nevű offshore cég. A Válasz Online múlt héten írt arról, hogy Ráczné aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek. Később egy másik dokumentum alapján azt állították, nyáron még biztosan tulajdonosa is volt a cégnek.

Ráczné azt ugyan még mindig tagadja, hogy tulajdonos lenne a Minos Kingben, de az ellenzéki választási bizottságnak írott levelében azt már elismerte, hogy 2010-es alapításától kezdve igazgatója volt a cégnek. Vagyis nem mondott igazat, amikor az ügy kirobbanása után a Telexnek azt nyilatkozta: semmi köze a céghez, nincs benne semmilyen pozíciója, és abban sem biztos, hogy hallott egyáltalán róla valaha.

A kérdés azért érdekes, mert Ráczné Földi Judit az összes jelölthöz hasonlóan aláírta a feddhetetlenségi nyilatkozatot , amiben arról is nyilatkozik, hogy sem neki, sem vele egy háztartásban élő hozzátartozójának nincsen a tulajdonában offshore cég.

444.hu