Környezetbarát kiegészítők házilag

Természetesen szépek.

Kétségtelen, hogy a környezetvédelem a jelenkorunk egyik legfontosabb kérdése, ahogy az is, ha szeretnénk mi is tenni valamit, az nem jelenti azt automatikusan, hogy nem készíthetünk szép dolgokat. Akadnak ugyanis olyan természetes anyagok, amikből készíthetünk tartós és divatos kiegészítőket, amiket hosszú távon használhatunk majd, elkerülve ezzel az egyszer használatos termékek használatát.

Milyen anyagot válasszunk?

A nyár egyik legkedveltebb anyaga a len. Sokan ugyan a szúrós, kemény tapintásra asszociálnak rögtön, pedig a len egy remekül szellőző, nagy nedvszívó képességű természetes anyag. Tagadhatatlan, hogy további fő jellemzője, hogy meglehetősen gyűrődik, de ezt szerencsére orvosolhatjuk a vasalónk segítségével. Visszatérve, a len egy kellően erős, strapabíró anyag, ami e tulajdonságai révén alkalmassá válik az olyan kiegészítők készítésére, mint a táska, szatyor, konyharuha, ágynemű, abrosz vagy éppen függöny.

Mit készítsünk?

Ahogy az előbbiekből kiderült, a len egy kellemes hűvös érzetet biztosító anyag, amit ha nem önmagában, pamuttal keverve tudunk beszerezni, a Bubulakovo.hu kínálatából is. Ha szeretnénk otthonunkat néhány környezetbarát megoldással felszerelni, akkor ehhez a len ideális alapanyag lesz. Készíthetünk a konyhába konyharuhákat, de akár szalvétát is, így nem kell minden alkalommal  papírszalvétát használnunk. Ezeket akár ajándékba is elkészíthetjük, mivel fogyó kellékekről van szó,mindenhol szívesen látják majd őket.

A lakberendezésben is hatalmas népszerűségnek örvendenek a természetes alapanyagok, így a juta, a len, a gyapjú és egyebek mellett a kender is. Ezeket a lakberendezési áruházak polcain igen gyakori vendégnek számító kiegészítőket mi magunk is elkészíthetjük. Egy lenből készült párnahuzat vagy abrosz gyönyörű természetességével, natúr színével kellemesen megnyugtató hatással bír, aminek öröm lesz a közelében lenni. De a praktikusságot se felejtsük el, akár bevásárláshoz is készíthetünk szatyrot, de a kenyereknek, zöldségeknek is varrhatunk egy-egy zsákot, aminek kisebb testvére a fürdőszobában is beválik majd, ha a szappant szeretnénk valamiben tárolni.

 

A fotó forrása:
Bubulakovo.hu