Skip to content

Márki-Zay bejelentette: párosban indulnak Karácsonnyal, és szakértői kormányt alakítanak

Az előválasztáson harmadik helyen végzett hódmezővásárhelyi politikus szerint egy héten belül eldőlhet, hogy ő lesz-e Dobrev Klárával szemben a másik miniszterelnök-jelölt vagy Karácsony Gergely. Akárhogy is lesz, egyikük a másik helyetteseként vállal majd szerepet.

Hosszas beszélgetést folytattak Karácsony Gergellyel, és megállapodtak abban, hogy az előválasztás második fordulójába csak együtt mehetnek tovább – jelentette be Márki-Zay Péter a Kossuth Lajos téren tartott péntek délutáni sajtótájékoztatóján. Ez azt jelenti, hogy az egyikük miniszterelnök-, a másikuk pedig miniszterelnökhelyettes-jelölt lesz, az azonban még nem dőlt el, hogy ki lesz az előbbi és ki az utóbbi. Erről legközelebb hétfőn, Hódmezővásárhelyen tárgyalnak, és abban bíznak, hogy egy héten belül megszületik a megállapodás. Eközben szakértőkkel konzultálnak, kutatásokat elemeznek és programot egyeztetnek majd.

Márki-Zay elmondta: amellett, hogy megállapodtak a „párosban indulásról” Karácsonnyal, sok más kérdésben is közeledett az álláspontjuk a pénteki találkozón. Például abban, hogy mindkettejük szerint szakértői kormányt kellene felállítani.https://hvg.hu/itthon/20211001_marki_zay_peter_karacsony_gergely_elovalasztas_kozos_indulas#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2021.10.02. 08:13

    ÓCSKA BOLSEVIK TRÜKK

    1
    1
  2. Névtelen
    2021.10.02. 09:01

    A Hunnia elme folytatja velük, nagy-Monarchia összes szereplőjével. Nincs segítségem, mert engem az érdekel, meg azok, akik nem vettek részt a nagy közös áldozásukban, a többi egyszerűen mészáros és nemi csapás.

  3. Névtelen
    2021.10.03. 10:25

    „míg 2010-ben, a második Orbán-kormány hivatalba lépésekor az Európai Unió statisztikai hivatalának adatsorai szerint a mélyszegénységben élők aránya 23,4 százalék, azaz az egyik legrosszabb volt az unióban, addig ez az adat mára 8,7 százalékra csökkent, amivel az első tízbe került az ország.”

    https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Children_AROPE_2019data-01.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük