Skip to content

Borkai vitorlázott…6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul

Borkai vitorlázott…6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul

Vádat emeltek Az ördög ügyvédje ügyében

 

Két férfival szemben nyújtott be vádiratot az ügyészség, egyikükre pénzbüntetést, másikukra felfüggesztett börtönt kér.

Vádat emeltek az ördög ügyvédje ügyében; az egyik vádlott egy ügyvéd foglalkozású férfi, akinek bűnsegédje egy többszörösen büntetett társa volt – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. Az már korábban kiderült, hogy a rendőrség gyanúja szerint Czeglédy Csaba állt az ördög ügyvédje mögött. Czeglédynek egyébként úgy tűnik politikai szempontból nem ártott az ügy, hiszen Vas megye 1-es választókerületben megnyerte az előválasztást Ungár Péterrel szemben.

A vádirat szerint az ügyvéd kérésére társa 2019 szeptemberben létrehozott egy facebookos profilt, azon keresztül pedig egy olyan oldalt, amelynek címét előbbi „Az ördög ügyvédjére” változtatta. A bűntárs a későbbiekben az ügyvéd bankkártyájával intézett hirdetéseket is az oldalra.

Az ügyészség szerint mindezzel az volt a céljuk, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg az általuk nyilvánosságra hozott, szexuális tartalmú, kompromittáló felvételeket. Mivel azonban a közösségi oldalon szexuális tartalmú felvételek közzététele nem engedélyezett, ezért a felvételeket először az e célból létrehozott webhelyeken hozta nyilvánosságra az ügyvéd foglalkozású vádlott, majd ezek linkjét osztották meg a közösségi oldalon. Volt olyan videófelvétel, amit egy pornográf jellegű internetes oldalon hozott nyilvánosságra, amelynek linkjét közzétette az említett webhelyeken, annak linkjét pedig megosztotta a közösségi oldalon. A weboldal linkjét több esetben – kérésére – a vádlott-társa osztotta meg.

Az ügyvéd 9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott. Cselekményéhez a társa szándékosan segítséget nyújtott.https://hvg.hu/itthon/20211004_vademeles_ordog_ugyvedje



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Anonimus
    2021.10.06. 09:53

    A cím a dolgok egyik olvasata. Van egy másik olvasat is: Lerántotta a leplet a FIDESZ egy részének képmutató, a keresztény értékeket csak szóban hirdető, de valójában attól teljesen idegen életmódjáról. A magánélet természetesen szent, de aki közszereplő és a keresztény tanokat hirdeti, annak azért szembe kellene néznie azzal is: vállalni kell a következményeket, ha é nem úgy élek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük