A miskolci LMP lapja korábban tévesen azt írta, hogy hosszabb időre bezár az Ellipsum. Most utánajárt, megkérdezte Veres Pált. 

A miskolctapolcai strandfürdő wellness- és szaunarészlegének tavaszig tartó bezárása összefügg-e azzal, hogy nincs pénze üzemeltetni a városnak a komplexumot, és így kevesebb pénzbe kerül a működtetés? Igaz-e ugyanez az Ellipsumra, hasonló okokból zár-e be nem sokkal a megnyitás után hosszabb időre? Lehet-e tudni, mennyibe kerül naponta nyitva tartani az Ellipsumot és ezalatt milyen bevételt hoz a városnak? Mire fordították a kormány egyszeri , többszáz milliós támogatását a négyévszakos fürdővel kapcsolatban?

Kezdjük a végéről. Miután a kormány támogatása fürdőüzemeltetésre szólt, nem is fordíthattuk másra, a fürdők üzemeltetésére fordítottuk, az összeg az üzemeltetést segítette. A meghibásodás miatti bezárás, illetve a garanciális hibák kijavítása miatti bezárás minden egyéb körülménytől teljesen függetlenül szükséges. A javítások végeztével újult erővel nyit az Ellipsum, mivel a város arra törekszik, hogy a lehető leggazdaságosabban üzemeltesse a fürdőit.

Az az információ pedig téves, miszerint tavaszig zár be a miskolctapolcai strandfürdő wellness- és szaunarészlege, december 1-én ugyanis kinyit.

A városi vízvezetékrendszer állapota kritikus, legutóbb a Petőfi utcát kellett lezárni több napra, a vízveszteség a csőtörések és szivárgások miatt a hálózaton 50% körüli. Milyen tervei vannak a városnak arra, hogy ezt a problémát orvosolja?

A város tíz éves fejlesztési tervében szerepel a vízbázisvédelem, a vízközműrendszer lehető legnagyobb arányú rekonstrukciója, azonban ez akkora összeg, amelyre egyetlen magyar város sem lenne képes önerőből, így Miskolc is elsősorban pályázati, EU-s forrásból tervezi ezt majd megvalósítani.