Skip to content

Zacher Gábor nagyon értékelné, ha Orbán Viktor lefogyna

Zacher Gábor nagyon értékelné, ha Orbán Viktor lefogyna

A toxikológus szerint a koronavírusnak azért extrém magas a halálozási rátája Magyarországon, mert a lakosság általános egészségi állapota pocsék. Ezért lenne szükség a jó példákra.

Zacher Gábor toxikológus, sürgősségi orvos a 24.hu-nak adott hosszú interjút, amelyben több szakmai és magánéleti kérdést is érintettek, valamint szembesítették a járványhelyzetről korábban tett kijelentéseivel. Zacher hangsúlyozta, hogy nem akar senkit „paráztatni”, csak azt szeretné elérni, hogy „ne bagatellizáljunk egy ilyen járványt”. Mindezt többek között azért, mert általában kicsit sötétebben látta a történetet, mint mások, orvosként ugyanis folyamatosan ott volt a halál közelében.

Amikor folyamatosan napi kétszáz fölött van a halottak száma, azért az úgy tud lecsapódni egy sürgősségi osztályon, hogy nem az optimizmust hozza ki az emberből

– mondta.

Ezzel együtt fontosnak tartja az önkritikát is, ezért hozzátette: „Rájöttem a harmadik hullám idején, hogy jósolgatni fölösleges, legfeljebb valószínűsíteni tudunk, mert a jövő végső soron kiszámíthatatlan. Azt sem lehet megmondani, hogy a negyedik hullám hogyan fog lecsapni Magyarországra, és milyen mértékű bajokat okoz. Úgyhogy jóslásokba a továbbiakban nem bocsátkozom.”

Zacher a politikát is érintve beszélt arról, hogy a járvány idején milyen káros volt, hogy a kormány nem engedte be az újságírókat a kórházi osztályokra, szerinte ugyanis egy ilyen helyzetben meg kell mutatni az embereknek a valóságot. „Ez itthon nagyon hiányzott, és többek közt ezért tartunk ott, hogy sokan máig nem veszik komolyan ezt a betegséget” – mondta.

A toxikológus ugyanakkor úgy véli, hogy a járvány alaposan letesztelte a magyar egészségügyet, és „a magyar egészségügy kitűnően vizsgázott. Megmutatta, hogy egyáltalán nem annyira szar, mint sokan mondják.”

Arra a kérdésre, hogy mivel magyarázza, hogy a koronavírusnak mégis extrém magas halálozási rátája volt Magyarországon, Zacher azt mondta: „Azért, mert a lakosság általános egészségi állapota pocsék. A negyedik legelhízottabb ország vagyunk a világon, és a megelőzhető betegségek, mint például a magasvérnyomás-betegség, cukorbetegség, egyes daganatos megbetegedések miatti halálozásban elsők vagyunk Európában.” Majd megjegyezte azt is, hogy van olyan vezető politikus, aki az elmúlt tíz évben 25-30 kilót hízott.

Ezért is értékelné, ha Orbán Viktor lefogyna. „Sokan rajonganak érte. Ha azt mondaná, emberek, fogyjunk egy év alatt huszonöt kilót, és végigcsinálná, rengetegen utánoznák. Huszonöt kilót lefogyni egy év alatt nem egy teljesíthetetlen feladat, nekem ne mondja senki” – vázolt fel egy lehetséges forgatókönyvet a magyarok egészségi állapotának a javítására.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



12 Comments

  1. Névtelen
    2021.10.05. 20:38

    A 80 éves Mari néni ma tudta meg, hogy tegnap délután, mialatt kiásott 2 mázsa krumplit és megsütött 6 kiló pogácsát, leállt a Facebook meg a fél világ…??

  2. Névtelen
    2021.10.05. 20:39

    Köszi az élményt

    1
    1
    • Névtelen
      2021.10.06. 19:07

      Basszus!
      „Zacher Gáborról eddig talán kevesen tudták, hogy nagy ellenzéki aktivista volt az egypártrendszerben. A 24.hu-nak adott interjúban elmesélt egy sztorit: 1973-ban volt egy nagy ellenzéki tüntetés március 15-én a Petőfi-szobornál, s odakeveredett ő is.

      „A Deák térre jártam suliba, mentem hazafelé úttörőegyenruhában, de beszorultam a Haris köz és a Párizsi utca közé, ahová a kardlapozó rendőrök nyomták a tömeget – mondta Zacher.

      – Engem ott, 13 évesen a rendőrök úgy megvertek, hogy eltört a kulcscsontom. Jó körülmények közt nevelkedtem, középosztálybeli zsidó család gyerekeként, a kommunizmusból addig csak annyit értettem, hogy vannak úttörőtáborok, ahol tényleg jól tudtuk érezni magunkat. De akkor megláttam ennek az egésznek a sötét árnyékát. Nem a kommunistákat, hanem a diktatúrát utáltam. Amikor felgyógyultam, a szüleim elmesélték, hogy apámat annak idején elvitték három hónapra, és nem tudhatta anyám sem, mi van vele.

      Egyébként az édesapja ötvenhatos múltja miatt nem vették őt fel elsőre az egyetemre. Amikor a Parlament előtt volt a sortűz, az apja is ott volt, s benyomták a 8-as kapun…”

  3. Névtelen
    2021.10.05. 20:43

    Szerdától 8 forinttal nő a benzin ára, 473 Ft-ra! Az élelmiszerek ára is tovább nő. Orbánékat nem érdekli az emberek megélhetése?

    4
    2
    • Névtelen
      2021.10.06. 16:38

      Ócska bolsi hergelés

      1
      2
  4. Névtelen
    2021.10.05. 20:44

    Olvasom, hogy a békemenet most babakocsival és karon ülő gyerekekkel akar vonulni az ellenzék ellen.
    Na, erre kellene végre egy gyermekvédelmi törvény!

    7
    2
  5. Névtelen
    2021.10.06. 12:50

    Nem az a baj hogy kövér zsírdisznó, hanem az, hogy egy hazug, tolvaj, akinek már rég börtönben lenne a helye

    5
    1
    • Névtelen
      2021.10.06. 16:43

      Oszt hogy a vonóban van, hogy sem kormányon sem ellenzékben nem tudjátok legyőzni? Mikor lesz nektek 3 x kétharmad? Hetente marjátok egymást

      „Ma, közép-európai idő szerint huszonöt óra negyven perckor a hírügynökségek közzétették Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely közös közleményét, miszerint végre közös álláspontra jutottak, és úgy határoztak, a második fordulótól Dobrev Klárának kell visszalépnie. A két jelölt a sikeres tárgyalásuk végén pezsgőt bontottak, és ünnepélyesen előre ittak Dobrev bőrére.”

      1
      4
  6. Névtelen
    2021.10.06. 15:44

    Egy 80 éves miskolci öreg nénike, a minap, mikor megtudta, hogy O1G pénzt oszt,… majd, később…
    fogta, és belekulázott egy jó nagyot a szeretett bilijébe!
    Továbbgondolta.
    Becsomagolta, gls-sel és egy kis levélkével feladata a parlament címére.
    A levélkében ez állt:
    Szeretett, nagy-nagy keresztény hívő semjén helyettes úr!
    Ezen szerény kis küldeményemet legyen kedves tisztelettel, szeretettel telehugyozni, és utána átnyújtani a balján ülő bársonyszékben terpeszkedő lénynek, és felkérni hogy igya ki, mint a legziban a vőlegény a menyasszony cipőjébe töltött ünnepi pezsgőt!!!
    Csak mert megérdemli!

    3
    2
    • Névtelen
      2021.10.06. 16:45

      Nagy ügy. Megszólalt benned proletárban a bolsevik szubkultúra.

      2
      3
    • Névtelen
      2021.10.06. 16:47

      B@ssza a csőröd a 80 ezerFt, mi?

      1
      4
  7. Névtelen
    2021.10.07. 19:16

    A Ló néz, a csikó lát, a „szivatós, szívós öszvér” meg makacsul taktikázik és cselez majd. 😉 Nem engedve csak azért sem dacos „szorításából” . 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük