Azt rebesgetik, nem kedveli a hírnököt.  Pedig több roncsautót fedez fel, mint a miőr…
Polgármester Úr!
Azt rebesgetik, nem kedveli a hírnököt.
Pedig több roncsautót fedez fel, mint a miőr, és
több hibás közúti jelzést, mint a városgazda, noha ezek a szervezetek nem csekély összegekkel részesülnek a közpénzből ezen feladatok elvégzésére.
Voltaképp tehát a város tartozik a hírnöknek és
olvasóinak, akik mások helyett dolgoznak a város
érdekében.
Úgy tűnik, a Kálvin János – Rákóczi utcák kereszteződésében sikerült villámgyorsan eltávolítani a szarvashibát, sajnos azonban ugyanott elkövettek egy másikat, megint összetévesztették a közúti jelzőtáblát a szélkakassal. Pedig nem kell űrtechnika ahhoz, hogy a jelzőtáblák a helyes irány felé mutassanak.
IMG_20211005_174620.jpg

A probléma forrása, hogy a hivatal nem hajlandó a 2013. évi CLXV. törvényt betartva eljárni, noha több emlékeztetőt kapott a jogszabály releváns bekezdéséből:
„A panasz alapján – ha alaposnak bizonyul – gondoskodni kell
– a feltárt hibák okainak megszüntetéséről, és
– indokolt esetben a felelősségre vonás kezdeményezéséről.”
Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy nem elég visszaforgatni a táblákat, mert holnap, holnapután megint elfordulnak, azaz nem jutunk ötről a hatra.
Fel kell tárni az okot, azaz a fuser megoldásokat, és gondoskodni kell a táblák szakszerű, elfordulás ellen biztosított kihelyezéséről.
Na és ha tömegesen fordulnak elő jellegzetes problémák, akkor legfőbb ideje lenne kezdeményezni a felelősségre vonást, nem pedig pazarló módon közpénzből fizetni azt, hogy 3-4-5 alkalommal is ki kell szállni ugyanarra a helyszínre, mire sikerül valóban orvosolni az elkövetett hibát.
név és cím a szerk.-ben