Skip to content

A keleti országrészből csak egy egyházi gimnázium verekedte be magát a legjobbak közé, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

A keleti országrészből csak egy egyházi gimnázium verekedte be magát a legjobbak közé, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

Idén húsz egyházi fenntartású intézmény van a legjobbak között, közülük 15 katolikus, három református és kettő evangélikus. A kisvárosokban is jól szerepelnek, hiszen a pannonhalmi mellett a top 100-ban szereplő három gödöllői iskolából kettő egyházi, míg mindkét szentendrei az, de a Budakesziről is Piliscsabáról a rangsorba került intézmények is egyházi fenntartásúak. A keleti országrészből csak egy egyházi gimnázium verekedte be magát a legjobbak közé, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium. Idén az egyházi középiskolák közül a legsikeresebb a budapesti Piarista Gimnázium, a 14. lett, utána a 16. Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a 21. Deák Téri Evangélikus Gimnázium következik.

A legjobb iskolák átlagosan teljesítenek meglehetősen jól, például az első húsz között a nyelvi érettségi alrangsort kivéve alig van olyan részrangsor, amelyikben ne kerültek volna be az első ötvenbe. A top100 gimnázium között csak tíz olyan van, amelyik az összes részrangsort figyelembe véve nem került be valamelyikben a legjobb 200-ba.https://hvg.hu/360/20211018_hvg_kozepiskolai_rangsor_2022

Helycsere az élen a top 100-ban – megjelent a HVG 2022-es gimnáziumi rangsora

 

Korábban írtuk

Még több gyerek. Bővül a miskolci jezsuita gimnázium

Még több gyerek. Bővül a miskolci jezsuita gimnázium

Új épületrészekkel bővítenek

 

, és napkollektorokat szerelnek fel a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium tetejére – erről számoltak be az intézményben hétfőn délelőtt. Az igazgató és a kivitelező aláírták a szerződést, a fejlesztés még több gyermek fogadására nyújt majd lehetőséget az iskolában.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



13 Comments

  1. Névtelen
    2021.10.20. 07:51

    A jezsuitákat egy nagyon régi jezsuita névvkönyv alapján a miskolci elmeosztály emelte Müllerékkel, feltételezés szerint régi történelmet ismételnek a Rákóczi térrel, ahonnan vannak az evangélikusok, Máltaiak, valamennyi katolikus, a református meg Talmud és Illés kakasjeles eredettel bírnak. Napbaöltözött asszony Máriás kezdetük volt, mely aranysas jellel áldozzott már Egerben is egykor, meg a cseheknél Mária mennybemenetele történetével együtt az apokrífeknél, meg bibliaolvastatása az evangéliumnak a spanyol pusztító miatt összetört fülbe tett misztikus állattal a Hunnia börtön végrehajtásában, a megyei kórház elmeosztályával 1995-től folyamatosan, teljes biblia ismételt végrehajtásával trianoni Fatimei jóslatos bibliaolvastatásával a romániai elmeosztálynak azzal, hogy tik sem vagytok magyarok és hozták át a románniai magyar felvett nevűit a Pszichografológiának, melyekkel 1983-as ezer éves aszkéta ünnepi cirkusz kezdetével Szabó István lyukas szívű főszerepében világkönyvtárat kezdtek el Istvánjával a vasnépnek, amellyel felálltak Orbánék a Bertalan utcáról, István királyukat Pogány Judit és Pogány Balázs nevéből és az Időjelek szereplőivel, Nagy Feró utcanépével bemutatták Szegeden Varga vasfüggönyös főszereplőnek a hangjával, hogy világ-vasnépet építsenek náci ismétléssel, bolt és közkekedési fóbiájuk végrehajtásával Medve Csernobili legyőzésével Kataként, mivel én voltam az egyetlen főszereplő, nemi gyalázással az ózdi gázszerelővel, Csepregi Éva Főnixes főszereplőjük miatti gyalázással, amit is azóta is ünnepelnek. Kaján már meg is halt. 1995-re a Tatárdombi pusztító ikerházában összegyűltek a szellemei Müllernek, meg a démonok, amik addigra megtisztultak. Müller sátán spritisztája Farkasainak kísérete a szellemvilág. Ezeket terelgette egy szirmabesenyői reikis, aki egyik hatalmassága volt az országnak, ő mondta, hogy tisztulni jöttek.

    Hatalmas csapatuk indult meg az állandó főszereplőknek Máriapócsra, meg mindenfelé. Engem II. János itt létrekor Müllerék támadtak meg azzal, hogy együtt megyünk kék ruhában Rómába, Jánosnak remegett a keze, mert feketemágia irányított mindent.

    A miskolci elmeosztály az összes régi kereszten rózsás vallás egykori Jézusa helyett meggyalázott engem, akár a jungista aranysas szentlelkek miatt a médiájával Szulák Andrea sorsaként.

    Még itt is 1998-ban beöltöztetésre kerültem Jeruzsálem vezetőjének fekete ruhájába és idehozták Mohamed egykori népe mészárlása végrehajtása és a tatárdombi ház szétbeherhelése után rima Jeruzsálem helyett az automata mosógépet, amit megkaptak 1977-ben, szabadságukkal együtt.

    Most az egykori vasfüggönyt emelők, amik miatt lebénították a csípőcsontomat 1998-ban a lakásban, hogy rokkantkocsikba kerültek a mészárosok, már templomokba járnak együtt a Farkasok spritisztáival. De sok pünkösdi egyháza van az atlantiszi feketemágusoknak, akár a Hit gyülije a Hunniának, hatalmas erőkkel varázsolva Krisztus szentlelke nevében, mint ahogyan videóra vették. Közveszélyesek, a démoni egyházakkal ergyütt,

  2. Mahir kara
    2021.10.20. 08:36

    Korunk pestise
    . Megfigyelhetjük a pártok vidékén, és mindenhol a társadalmi vezérnek lenni kívánók kötött. Az igazi értelmiségi, erkölcsi gátlásaival, hátrányba kerül, a politika „Cél szentesíti az eszközt!” jezsuita, (Loyalai Szent Ignác, sicc) mondásával. Mely elv gyakorlatával milliókat pusztítottak el, önjelölt boldogítók! Lenin, Sztálin, Pol Pot, hogy csak a közelmúlt eredményes diktátorait említsem. Tehát emberből a buták, félre vezethetők, rabszolgának használhatók szaporítása a kívánatos! A harcterek vágó hidjára küldhetők, vallással, eszmével, hazafias ággal elkábíthatók! Rejtett önérdekükért harcba küldhetők! Felejtik azt, hogy a kultúrákat mindig a túlszaporodott barbárok, pusztították el, győzték le! Az értelmesebb annyi utódot vállal, amannyit normális körülmények között, felnevelni tud. Az ostoba annyit, amennyit összehoz saját élvezete okán! Aztán nevelje fel a társadalom, a saját elpusztítóját!

    • Névtelen
      2021.10.20. 10:13

      A barbárokat a vallási korok ébredésével együtt vonultatják világ ura népeként ezer éve, a világ történelem összes szereplőjével. Ezek állottak mindig egymással szemben. Így egyházak adták áldásukat a törökök, tatárok és minden kivégző nép vérengzésére. Mivel legyőzték közösen az egykori egyházakat, mint világ ura népei, nincs más, csak történelmi egyház, amire még nem írták fel a bűnösök és áldozatok neveit. Magyarország legyőzését ünneplik 1997 óta, a várba költözéssel is a borsodi névtárral, mint vas Rákóczi térrel, ezek igazán a barbárok kereszténység köntösében, Ébredő vallási játszóterével G. Maczó Ágnesnek. Csak most véglegesre rendezkedtek be, nem maradt szinte senki a világon, akit megáldozhatnának közösen, ahogyan szokták. meg tisztul a világ minden egykori támadójával az országnak, akár a tatárok, minden törzzzsel, mint a beduinokkal. Utolsó játéka volt a világ ura országának.

      • Mahir kara
        2021.10.21. 08:22

        Azokat a barbárokat, nem ö-k tenyésztették tenyésztették, mint ma!

  3. Névtelen
    2021.10.20. 09:24

    A Földest hogyan értékelték?
    Az estiseket most is benne hagyták?
    HVG…

    • Névtelen
      2021.10.20. 17:12

      Hány pontot kapott volna a Földes, ha csak a nappali tagozat szerepel az értékelésben?
      Hány pontot kapott a Jezsu, a 100. az első?

      • Névtelen
        2021.10.20. 18:33

        „ha csak a nappali tagozat” országosan érvényes?

        na, ugye!

        • Névtelen
          2021.10.21. 05:57

          Csak a Földesben van esti tagozat Miskolcon.
          Hallgatói az értékelést durván lerontják, ők egy másik kategória.
          Igazad van, valószínűleg országosan rossz, torz a HVG rangsoroló listája.
          na, ugye!

          • Névtelen
            2021.10.21. 08:39

            Már csak azért is ,mert hogy a jezsu a hermant maximum csak a lóvéban veri, semmi másban.

  4. Névtelen
    2021.10.20. 14:46

    Őszintén gratulálok, legalább egy miskolci gimnázium felfért a listára. Az is remek, hogy folyamatosan fejlődik a Jezsu, nyilván az ott tanuló gyerekek élvezhetik ennek előnyeit. Ugyanakkor az is tanúságos, hogy a vele szemben lévő Avasi Gimnázium milyen technikai feltételek között működik, talán nem mindenki tudja, de évek óta nincs tornaterem, jelenleg a diákoknak lényegében nincs testnevelés órájuk. Tavaly a Jezsu-ba jártak át, amikor ott volt szabad hely, idén már ez sincs. Nem az a probléma, hogy a Jezsu (illetve az egyházi iskolák általában) milyen kiválóan felszerelt, hanem az, hogy a vele szemben lévő állami iskola miért nem. Ezt valaki majd egyszer magyarázza el nekem, hogy megértsem, hogyan fordulhat elő az, hogy évekig nincs egy magyar középiskolának tornaterme akkor, amikor minden perifériális hülyeségre milliárdok mehetnek el. Hogyan nőhet úgy fel egy ilyen középiskolás generáció, hogy kénytelen mellőzni a testnevelés órát csak azért, mert a felújítás évekig tart. E mellett érdemes vetni egy pillantást az Avasi belső udvarára is, talán valamikor a 80-as években történt bármilyen felújítás. Ide is, oda is ugyanolyan gyerekek járnak, legalábbis szerintem, minimum ugyanolyan technikai feltételeket érdemelnének. A gyerekeinkről beszélek…..

    4
    1
    • Névtelen
      2021.10.21. 07:54

      Mennyibe kerül a listára felférés? Merthogy komolytalan az egész, azt mindenki látja.

    • Névtelen
      2021.10.21. 08:36

      És még az épülő sípályáról nem szóltá legy szót sem. Nem is igazi jezsuita az akinek nincs legalább egy sípályája..:):)::)

  5. Névtelen
    2021.10.21. 12:33

    A cikk meglehetősen félreérthető, ugyanis csak az egyházi gimnáziumokból képzett sorrendben van egy miskolci, a Fényi. A TOP 100-as listán továbbra is van két másik miskolci gimnázium a Földes és a Herman. Ráadásul a teljes rangsorban a Fényi a 66. helyen szerepel, míg a Herman a 30. helyen. Ez azért hozzátartozik a korrekt tájékoztatáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük