Miskolc. Ajándékok a Mathias Corvinus Collegium (MCC)-nak
Nagyban segíthetik az egykori szálloda rekonstrukcióját azok az épületelemek, melyeket az épület sorsának jobbra fordulásában bízva több, mint tíz évig őrzött egyik raktárában a Miskolc Holding.

Korlátok, homlokzatdíszek, csillárok, burkolat darabok – többek között ilyen, az Avas Szállóból származó értékeket tárolt el a Miskolc Holding néhány a várost és történelmét szerető munkatársa több mint tizenöt évvel ezelőtt, akkor mikor még az egykori tulajdonos, a Multicasa Consulting belefogott abba a bizonyos félbemaradt felújításba.

Miskolc főépítészének elmondása szerint ezek az értékek mindeddig a városi vagyonkezelő egyik raktárában álltak letárolva. Most viszont, hogy az épület új tulajdonosa, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) az ingatlan átfogó rekonstrukcióját tervezi, az értékes épületelemeket átadják nekik, ezzel is segítve a korhű helyreállítást.

– Tóth Tibor, a MILAK-ÉP Kft. ügyvezető igazgatója és Kelecsényiné Gombos Ágnes jelezték felém, hogy annak idején körültekintőek voltak és több, az Avas Szállóhoz tartozó épületelemet is eltároltak. Ezt mi az épület értékesítésekor jeleztük az MCC felé, amely a statikai vizsgálatot és a felújítás előkészítését követően a közelmúltban jutott oda, hogy megkezdhetik a tervezés előkészítését. Ebben pedig segítségükre lehetnek ezek a fontos, az épület múltjához tartozó régi elemek – mondta Szunyogh László.