Kutyahideg közeleg! Hogyan védjük meg kedvenceinket a hidegtől?

 

 

Bár emberként nehéz belegondolni, milyen lehet egy kutyaházban lenni, négylábú barátaink számára mégis ez az egyik legbiztonságosabb hely. Ha még keresi annak módját, hogy hogyan bírja rá kutyáját a pihenésre a saját területén, akár a hideg vagy a vihar elől való menedékre, akkor minden bizonnyal szüksége van egy kutyaházra, de az sem mindegy, hogy milyet választ.

 

Amikor betér egy kisállatkereskedésbe, egy szupermarketbe vagy akár az interneten keres rá egy webáruház termékkínálatában a potenciális jelöltekre, előtte mindenképpen vegye számításba az alábbi szempontokat:

 

Az otthon melege

 

A kutyaház egy olyan hely, ahol a hideg időkben kedvence melegre, a rekkenő hőségben, pedig hűvösre lelhet. Mindazonáltal, egy ilyen menedék a nap ellen árnyékot kínál, a szél ellen pedig védőfalat. Az ősz közepétől, amikor a hőmérséklet-csökkenést már mi is a bőrünkön érezzük, érdemes további takarókat, párnákat és más meleg ágyneműkkel is kibélelnünk kiskedvencünk lakását a meleg és a kényelem érdekében.

 

Van hely tárolásra!

 

Ezek a “kis épületek” ideálisak kutyajátékok elrejtéséhez, abban az esetben, ha látogatói érkeznek vagy egyszerűen csak füvet szeretne nyírni. Már csak azért is hasznos egy kutyaház megléte, mert bár lehet, hogy nem szeretné bolyhos barátját és rágós játékait a lakásában, házában látni, a kutyája minden bizonnyal ezt fogja tenni.

 

 

A hely, ami megvéd

 

A hőmérséklet-szabályozás mellett számos jó minőségű kutyaház létezik a piacon, melyek jelentős részét már vízállónak terveztek, esőmentes menedéket biztosítva ezáltal. A tetők anyagtól függetlenül nagyrészt ferdék, így az esőcseppek könnyen leperegnek. Gyakran tapasztalhatja, hogy sok modell rendkívül tartós műanyagból készül, amely nem szívja fel a vizet és nem is engedi át azt.

 

Fontos a méret

 

Amikor kiválasztja a legmegfelelőbb kutyaházat, fontos figyelembe venni a kutya méretét és erejét. Feltétlenül mérje meg kutyája magasságát és válasszon olyan házat, amelynek ajtónyílása elég nagy ahhoz, hogy kutyája kényelmesen át tudjon haladjon rajta.