Miskolc belvárosában viszont az egyre több dohányzó fiatal, középkorú és idős ember, a „nehéz sorsúaktól” kezdve az avasi és belvárosi embereken át a magasan kvalifikált egyénekig (bírók, ügyészek, rendőrök, közhivatalnokok, diákok, egyetemisták, tanárok, lumpen elemek, hajléktalanok és aktív dolgozók. A nap kommentje-

 

Nem ez a megoldás, kedves miniszter asszony és kormánymegbízott úr, hanem az, amit Szingapúrban tesznek a szemetelőkkel. Az alábbi svéd link alatti cikket majd olvassák el, és cselekedjenek azon iránymutatás szerint. Mert fájdalom ránézni Miskolc belvárosára, a sétálóutcára – főleg a Centrum környékén -, közterületeire, parkjaira, külső zöldövezeti részeire. Kassán például már csikk-kommandó működik, Miskolc belvárosában viszont az egyre több dohányzó fiatal, középkorú és idős ember, a „nehéz sorsúaktól” kezdve az avasi és belvárosi embereken át a magasan kvalifikált egyénekig (bírók, ügyészek, rendőrök, közhivatalnokok, diákok, egyetemisták, tanárok, lumpen elemek, hajléktalanok és aktív dolgozók – vagyis szinte minden társadalmi réteget érintően) „főállásban” a járdára, közeterekre, jobb esetben a szennyvízelvezető csatornákba dobálják a cigarettacsikkeket. Még a városházi takarítónők is kimennek a telefonfülke mögé cigizni, és ott dobálják a földre a csikket (elképesztő, hogy még a takarítónők is!!!!). Kérdezem: miért ne lehetne csikk-kommandót felállítani Miskolcon is?
Ami pedig az ilyen látványos szemétszedéseket illeti, nem Önöknek és nem is nekünk, környezetet óvó, köztisztaságra figyelő, soha nem szemetelő lokálpatriótáknak kellene ezt csinálni, hanem akik szemetelnek. Komoly odafigyeléssel igenis fülön lehetne csípni őket és megbüntetni – ehhez persze nem enyhíteni, hanem szigorítani kellene a jogszabályokat – mégpedig szingapúri példára. Mert joga csak annak van, aki előbb a kötelességét teljesíti!