Skip to content

RTL: Teherautósofőr lett a veronai buszbalesetben elítélt buszvezető

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy teherautósofőr lett V. János, aki 2017 januárjában a Veronánál tragikus balesetet szenvedett buszt vezette.

Kedden az olasz bíróság jogerősen hat év börtönre ítélte, és Olaszország területén örökre eltiltotta a vezetéstől. Az ítélet szerint a férfi elaludt a volán mögött, ezért történt 2017-ben a 17 áldozattal járó tragédia. A hozzátartozók újabb perre készülnek, azt szeretnék, hogy a magyar bíróság a buszos cég, illetve az alvási betegségben szenvedő sofőr orvosának a felelősségét vizsgálná.

Az olasz bírósági eljárás közben egy férfi gyalázkodó üzeneteket küldött a Facebookon az áldozatok hozzátartozóinak. Ebben az ügyben Budapesten indult per.

2017. január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében, az A4-es autópályán a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz letért az útról, és egy felüljáró pillérének ütközött, majd kigyulladt. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyerek, 11 felnőtt és a két sofőr, közülük tizenhét ember életét vesztette.

A tragédia ügyében tavaly nyáron született elsőfokú ítélet szerint V. János azért veszítette el az uralmát a jármű felett, mert alvászavara volt, ami egy súlyosabb betegségéből következett. A bíróság szerint ez alaposabb vizsgálattal kiszűrhető lett volna. A sofőr ügyvédei akkor felmentésért fellebbeztek.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük