Skip to content

Arnold Schwarzenegger nyert plusz két évet, hogy lemondott a túlzott húsfogyasztásról

Arnold Schwarzenegger nyert plusz két évet, hogy lemondott a túlzott húsfogyasztásról

 

A filmsztár és volt politikus a glasgow-i klímacsúcs előtt próbált hatni az emberek lelkiismeretére.

A vasárnap kezdődő éghajlati csúcskonferencia előtt adott interjút Arnold Schwarzenegger a BBC Radio 4-nek, amelyben a saját életét és a saját államát hozta fel példamutatás gyanánt. Kalifornia egykori kormányzója szerint a nyugati parti állam sikeresen csökkenti a térség szén-dioxid-kibocsátását úgy, hogy közben a gazdasága virágzik és új munkahelyeket is teremtenek. Ezzel azt akarta hangsúlyozni, hogy a globális gazdaság kifejezetten jól jár az emisszócsökkentéssel. Akik ennek ellenkezőjét állítják, azok szerinte hazudnak, buták, vagy nem tudják, hogy csinálják.

„Mi kitaláltuk, hogy csináljuk. Ez az egész csak arról szól, hogy van-e hozzá bátorságod meglépni” – fogalmazott Schwarzenegger, aki 2003 és 2011 között az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszafogását tűzte ki célul kormányzóként.

Az egykori testépítő bajnok hozzátette azt is, hogy bár nem lett vegetariánus, de a saját húsfogyasztását 75 százalékkal csökkentette az utóbbi pár évben, és azóta egészségesebb. „Amióta több zöldséget és növényi alapú élelmiszert eszek, a karidológusom szerint az ereim nem szűkülnek tovább. Hogy feladtam-e ezzel valamit? Éppen, hogy egészséget nyertem, ez (az életmód) extra két évet adott nekem”.

Kiemelte, hogy az élet többi területén is próbál környettudatos lenni, a nagy Hummer terepjárója például már nem dízellel, hanem árammal működik, és arra biztatja az embereket, hogy helyben előállított termékeket vásároljanak. „https://hvg.hu/elet/20211029_Arnold_Schwarzenegger_husfogyasztas_klimacsucs



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.10.29. 16:22

    szegény.

  2. Névtelen
    2021.10.29. 19:23

    Csodálatos élete volt, bár másnak is lehetett volna ilyen akkor is, ha nem a miskolciak választják ki és támogatják előző élete ismétlésével, ami felfoghatatlan az emberek számára, akik egyszeri életűek, hogy a karma azt jelenti, hogy előző élete tetteit visszakapja. Scharzanagger neve ki volt adva egy kinkunhalasi történetben, mely a náci időben játszódott, a címe most nem jut eszembe. Már ismételtek, amikor kormányzóvá emelték, amit régebben közöltek előre vele. Bántotta az apja, ezért volt érzékenyítve az én rettegtetésemmel mindegyik helyett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük