Skip to content

„Néha az az érdekesebb, hogy kit nem figyelnek a titkosszolgálatok” – Dezső András a Fülkében

„Néha az az érdekesebb, hogy kit nem figyelnek a titkosszolgálatok” – Dezső András a Fülkében

Könyvében jó pár, egykor a titkosszolgálatoknál dolgozó forrás megszólal, beszélnek legendázásról, tippkutatásról és számos egyéb technikáról, amit a szolgálatok beszervezésre, megfigyelésre használnak. Dezső András szerint azonban egy jól működő titkosszolgálat működésére nem szabadna, hogy hatással legyen, ha ezek bekerülnek egy könyvbe. Vajon nálunk jól működnek ezek a szervek?

Mekkora művészi szabadsága van az embernek, ha oknyomozó könyvet ír olyan témákban, ahol nem ildomos tévedni, ahol minden részlet fontos és pontosan kell fogalmazni? Miért számolta fel az első Orbán-kormány az illegális hírszerzést? Miért jó, hogy nem tudjuk, valóban felszámolta-e? És van-e félnivalója az átlagembernek a szolgálatoktól? A Fülke vendége Dezső András, a hvg.hu újságírója, a Fedősztori című könyv szerzője.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük