A Miskolci tiszti klubban. Zánkára hordta a gyerekeket a honi légvédelem gyerektalálkozóira

Marika büszkén meséli, Zánkára hordta a gyerekeket a honi légvédelem gyerektalálkozóira, ahonnan sok aranydiplomát elhoztak a kicsik versmondásból, bábozásból. (Itt meg kell említeni, Marika édesapja Szép László volt, a Pécsi Sándor Guruló Színpad és más amatőr színjátszókörök akkori vezetője. Apa és lánya sokat dolgoztak együtt – a szerk.)

Fehér Sándor, Fukk Attila és Király Csaba (Scarabeus együttes)

Abban az időben minden hétvégén élő zene szólt a klub presszórészében, lehetett táncolni, megünnepelték a névnapokat és egyéb ünnepeket, például a kitüntetéseket. A nőnap hatalmas rendezvény volt, előtte hetekig készültek rá (frizurával, toalettel) a lányok, asszonyok. Mindemellett a tiszti klub étterme is jól működött. Arról volt híres, hogy 100 forintból két ember vígan megvacsorázott, még a fél deci, vagy egy-egy üveg sör, bor is belefért az összegbe. Híres volt a bécsi szelet, a rántott, a resztelt máj, de volt, amikor disznótorost hirdettek a vendégeknek. Jöttek is, Marika szerint napi 25-30 vacsorázó mindig volt családostul, gyerekestül, amíg megengedhették maguknak.

Műsoros estek, koncertek

– Amikor nyugdíjba ment a korábbi főnök, Kecskés Tibor lett az új vezető. Ő egész Felső-Magyarországra szervezett rendezvényeket, így a Csengey utcába is. Járt a klubban önálló műsorával többek között Major Tamás, Harsányi Gábor, Lukács Sándor vagy épp Géczy Dorottya és Tahi Tóth László színészek, és több koncert is emlékezetes marad. Akkor már a sorkatonáknak is engedélyezték, hogy részt vegyenek egy-egy előadáson, Marika ilyenkor mindig rávette őket, hogy maradjanak kicsit utána is, igyanak meg egy sört, érezzék jól magukat, amíg a kimenőjük tart. Ekkortájt még gyakran voltak rendőrségi ellenőrzések esténként, nézték, van-e munkahelye a vendégnek és megvan-e a tagságija. Ha minden rendben volt, maradtak a rendőrök is még egy kicsit a klubban.

A 80-as években a hétfői szünnapon kívül minden napra jutott valami program, sőt a könnyűzenei rendezvények is helyet kaptak.

– Voltak a diszkósok, ők eleinte heti egyszer, később már háromszor is szerveztek bulit. Amellett ott volt a másik véglet, nem is bírták egymást, bár én igyekeztem csitítani a kedélyeket, a blueskocsmások. Ez utóbbi csapatnak hetente kétszer volt klubja, hatalmas törzsközönséggel rendelkeztek.

Kerékgyártó „Füles István”, Fehér Sándor, Fukk Attila és Király Csaba (Scarabeus együttes)

Ők voltak a Scarabeus együttes, olyan zenészekkel, mint Kerékgyártó „Füles” István – gitár, Király Csaba – ének, Fukk Attila – basszusgitár, Udvardi-Lakos Márton – dob és Fehér Sándor – gitár. Marika szívesen emlékszik rájuk, sajnos többen közülük már csak égi zenekarokban játszhatnak. Marika megjegyzi, sokszor hallgatta meg a problémáikat, ápolgatta a lelküket, csitítgatta az egymással vitatkozókat.https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/uj-eletet-kap-a-legendas-miskolci-tiszti-klub-5962586/