Az 52 kilogrammban a tizennyolc esztendős Kriza Annának (Miskolci VSC) nem sikerült, a három évvel idősebb, korábbi ifjúsági világbajnok német Ballhaus jutott tovább a legjobb nyolc közé. Annához hasonlóan járt a mi ifjúsági világbajnoknőnk, Mamira Luca (Toto Sport), aki a 48 kilogrammban négy évvel idősebb riválisával, a már a felnőttek között is Európa-bajnoki ezüstérmes szerb Sztojadinovval csapott össze, rutinos riválisát nem sikerült feltartóztatnia.

Tizenegy óra magasságában megszülettek az első győzelmeink is. Szeredás Botond (Nippon Sport JC) a 66 kilogrammban két szép akcióval idő előtt búcsúztatta örmény riválisát, az 57 kilós Kármán Andrea (UTE) pedig az utolsó pillanatokban csikarta ki a győzelmet izraeli ellenfelével szemben. Botond közel járt a továbbjutáshoz a későbbi aranyérmes román Bors ellen is, hiszen vazarival vezetést szerzett, de ellenfelének sikerült fordítania, így Szeredás Botond számára véget ért az Eb. Kármán Andrea viszont bravúrral folytatta, a felnőttek között is előkelő helyen rangsorolt, Grand Slam-bronzérmes szerb Perisics ellen a hosszabbításban sikerült vazarit dobnia, így bejutott a legjobb nyolc közé!

A végül a fináléig menetelő német Brannenberg túl nagy falatnak bizonyult, de Kármán Andi a vigaszágon javítani tudott, az olasz Pellitterit kiélezett küzdelemben vazarival győzte le. A huszonegy esztendős magyar judós így a bronzéremért léphetett tatamira, az ellenfele a franciák junior Eb-ezüstérmese, Ophelie Vellozzi volt.

Vellozzi kezdett jobban, a második percben vazaris előnybe került, az UTE sportolója minden erejét latba vetette, hogy az álláson változtatni tudjon, próbálkozásait azonban ezúttal nem kísérte siker, Vellozzi nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Kármán Andreát csak dicséret illeti egész napos harcos, csupa szív teljesítményéért, amelynek jutalma az U23-as Európa-bajnoki ötödik helyezés lett.

A 60 kilogrammban Vida András (Győri AC) vívott hosszabbításos meccset a holland Jaringgal, de intést csak a magyar versenyző kapott a meccs során, s ez döntőnek bizonyult. Ugyanebben a súlycsoportban a Grand Slam-ötödik Naji Dávid (Kaposvári JK) nem tudta megnehezíteni a francia bajnok Supervielle dolgát, így ebben a súlycsoportban számunkra véget értek a küzdelmek.

boon.hu