A birtok nem csak föld és napsütés, kisunokám – mondta néha. Én például a nagyanyád elől menekülök ide

A Hold túl messze van ahhoz, hogy ne igyál – afrikai állatok mesélnek az egri borász címkéin

 

Bolyki Jani pszichedelikus világa megújult: a legelvontabb, fantáziadús címkéiről jól felismerhető borász pedig egy újabb mini mesefüzetet is kiadott ez alkalomból.

„Az Ördöngőst nagyapja sokszor vitte ki a birtokra (szőlőbe) biciklivel. A birtok nem csak föld és napsütés, kisunokám – mondta néha. Sokkal inkább brutális szívás. Leginkább menekülés, én például a nagyanyád elől menekülök ide. Kisunokám, de a birtok, amikor nem brutális szívás, olyankor a legjobb eszköz a jelenlét zárójelbe helyezésére, és ez csak folytatódik, amikor elkészül a bor, ami pedig segít átvészelni a köztes napokat és a zárójelet fenntartani.”

Talán még a fenti soroknak van a legtöbb köze a valósághoz, a 44 éves Jani ugyanis családilag kötődik a szőlőhöz. A többi oldalon az afrikai állatok és a nappal is látható csillagok, űrhajók átveszik az uralmat új boroscímkéin és mini mesefüzetében.

A Bolyki

A jó humorú, fiatalos Bolyki János hivatalosan agrármérnök, aki 2003 óta komolyan veszi a munkáját Egerben: bikavére 2006-ban kapott először érmet a világ legnagyobb borversenyén Bordeaux-ban, és a készítőjük azóta is minden évben nyer ezt-azt az újabb évjáratokkal. Borai külföldi csúcséttermekbe, Michelin-csillagos helyekre is gyorsan bejutottak, és ott is maradtak. A Bolyki mégis leginkább az állatos címkéiről lett ismert itthon, amelyekkel még 2006-ban rukkolt elő, ahogy ő és a tervező mondják, az akkor még konzervatív piacokon sokkal inkább kockáztatva, mint magabiztosan a vásárlók emocionális oldalát megcélozva.https://forbes.hu/a-jo-elet/a-hold-tul-messze-van-ahhoz-hogy-ne-igyal-afrikai-allatok-meselnek-az-egri-borasz-cimkein/