Hörcsik református lelkész a militarista… érdemes lenne egy századot telepíteni a környékre

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy Zemplénben „Rákóczi népe” sokat megélt, de nem hagyta el a magyar szabadság ügyét. Felhívta a figyelmet arra is: régi vágya a térségnek az, hogy a második világháború után újra komolyabb katonai erő állomásozzon a környéken. Véleménye szerint – mint ahogy országgyűlési képviselőként korábban kezdeményezte már – érdemes lenne egy századot telepíteni a környékre, hogy tovább erősödjön a közös elkötelezettség.

boon.hu

Fotó: archív

Korábban írtuk

arcpirító, mennyiért tankolnak a magyar képviselők

Az adatok szerint Hörcsik Richárd fideszes képviselő az abszolút rekorder, igaz, ő az egyik legtávolabbi lakhellyel rendelkező politikus, a Budapesttől 250 kilométerre lévő Sátoraljaújhelyen él. Hörcsik összesen 3,6 millió forintnyi benzint töltött bele autójába. 2020 júniusában például csaknem 289 ezer forintért tankolt, átlagosan havonta 225 ezerért csorgatta a naftát a kocsiba.

A fideszes képviselő, aki állandóan az EU-t üti, miközben a családjával folyamatosan húzza be az EU-s támogatásokat

Hörcsik Richárd göncruszkai református lelkész, aki 1990 és 1994 között az MDF, majd 1998 óta a Fidesz parlamenti képviselője, mindig is az európai ügyekkel foglalkozó bizottság tagjaként dolgozott, 2010 óta pedig az elnökeként dolgozik az Országgyűlésben. Ebben a minőségében az utóbbi években többször is felszólalt Brüsszel és az Európai Ügyészség ellen, amihez Magyarország mellett csak Lengyelország és Svédország nem csatlakozott