Skip to content

Benzinkutasok. Na, ezek sem fognak a fideszre szavazni…

Benzinkutasok. Na, ezek sem fognak a fideszre szavazni…

A kormány elveheti a benzinkutat attól az üzemeltetőtől, aki nem tartja be a szabályokat

 

A szombat éjjel megjelent kormányrendelet szerint a benzinkutak üzemeltetői nem zárhatnak be ideiglenesen csak azért, mert a normál üzemanyagok befagyasztott árai mellett nem éri meg nyitva tartaniuk. És kötelesek normál üzemanyagot árulni, ha ezt két napnál hosszabb ideig nem teszik, akkor viszont kötelesek üzemszünetbe lépni. Amelyik kút nem tartja be a szabályokat, azt a kormány ellentételezés nélkül (de csak ideiglenesen) átadhatja egy másik üzemeltetőnek.

Csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely miniszter, hogy hétfőtől, november 15-étől három hónapig 480 forinton befagyasztotják a 95-ös benzin és a dízelolaj árát. Ez még aznap este megjelent a Magyar Közlönyben, és azt is világossá tették, hogy a kormány a kereskedőkre terheli át az árplafon okozta veszteséget. Kompenzálást nem kapnak, a szabályt megszegő kutakat pedig bezárják.

A szombat este közölt részletes szabály szerint

az üzemanyagtöltő állomás üzemeltetője köteles üzemszünetet hirdetni, ha a fogyasztókat az említett két termékkel kiszolgálni „7 napon belül nyitvatartási idejében összesen 48 órán keresztül nem tudja”.

Az üzemszünet ideje alatt egyéb kereskedelmi tevékenységet sem folytathat. Ugyanakkor

más okból üzemszünetet nem hirdethet és a nyitvatartási időt sem rövidítheti.

A szabályszegésért 100 000 és 3 millió forint közti pénzbírság jár – fellebbezési lehetőség nélkül –, ismétlődés esetén egy nap és fél év közti eltiltás. A bírságot egy napon belül is többször is ki lehet szabni.https://hvg.hu/itthon/20211114_A_kormany_elveheti_a_benzinkutat_attol_az_uzemeltetotol_aki_nem_tartja_be_a_szabalyokat



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2021.11.15. 06:16

    Miért, akad épeszű ember aki a fideszre szavaz?

    8
    2
    • Névtelen
      2021.11.15. 21:14

      Hadd színesedjen a szivárványos moslék

      1
      1
      • Névtelen
        2021.11.16. 20:59

        Veres führered már összeöntötte a szivárványos moslékot a narancs moslékkal. Ma például a mifoson Seresnével pózolt a papoknál. Nem is tudom, hogy bírt ki egy napot Varga Judit nélkül.

  2. Névtelen
    2021.11.15. 07:29

    heti viktor gucsmoló =hvg

    közlekedés kihágása miatt még a jogosítványukat is elveheti , ha nem tartják be a szabályokat.

  3. Névtelen
    2021.11.15. 20:48

    Mert ez nem a benzinár gazdaságilag káros növekedésének megfékezésére hozott rendelet, hanem megragadják az alkalmat a MOL konkurenseinek ritkítására.
    Gondolom a kompenzáció a MOL kúthálózatát üzemrltetőkhöz egy-két nap alatt megérkezik majd. A többi társaság meg várhatja az idők végezetéig, hátha kivérzik valamelyik.

    3
    2
  4. Névtelen
    2021.11.16. 20:18

    Hagy zuhanjanak a részvény árak, valszeg lőrinc szemet vetett a kőolaj piac egy szeletére.
    Előtte leverik a cégek értékét, hogy olcsóbban vehesse meg.

    • Névtelen
      2021.11.16. 21:06

      proli hergelés. Uncsi

    • Névtelen
      2021.11.16. 21:30

      És?
      Én az állampártra szavazok, te szavazz az álompártra.

      Aligha 😂🤣😃😄😀
      „Egy orosz–magyar testvérpár nagyobb vagyonnal rendelkezhet, mint a hazai gazdaglistákat vezető X,Y, és Z együttvéve – írja a G7.hu.

      R. Ruszlan és R. Timur évtizedek óta Magyarországon él, és a lap szerint orosz–magyar kettős állampolgárok. A testvérpár szinte teljesen ismeretlen Magyarországon, nyilvános fotó sincs róluk és egyáltalán nem szerepelnek a médiában.” (hvg)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük