Skip to content

Csak Miskolcon nem. Idén újra robognak a Mikulásvonatok

Csak Miskolcon nem. Idén újra robognak a Mikulásvonatok

Idén újra robognak a Mikulásvonatok

Íme, azok a kisvasutak, amelyek idén ismét indítanak mikulásos járatot a gyerekek nagy örömére.

Tavaly a vírushelyzet nem engedte meg a Mikulásjáratok indítását, idén azonban néhány kisvasúti vonalon ismét együtt utazhatunk a jó öreg nagyszakállúval. A jegyek általában gyorsan fogynak ezekre a járatokra, ezért érdemes minél előbb lecsapni rájuk.

Rénszarvas Expressz a Királyréti Erdei Vasúton

December 4-én és 5-én, valamint december 11-én és 12-én a Mikulás is a menetrend szerinti járatokon utazik a királyréti kisvasúton. Előre regisztrálni nem szükséges, azonban ha valaki 9 főnél nagyobb létszámú csoporttal utazna, azt jeleznie kell a szervezők felé. A menetjegy ugyanannyiba kerül, mint máskor. Részletes infók a menetrendről és a díjszabásról ide kattintva.

Mikulás a Kemencei Erdei Múzeumvasúton

A Múzeumvasútra december 5-én 10 órakor érkezik meg a Mikulás, aki megajándékozza a hozzá ellátogató gyerekeket. Az ingyenes programon kisvasúttal viszik a résztvevőket a Kőrózsa Panzióba, ahol az ajándékosztáson kívül kézműves foglalkozás is lesz, és LGB modellvasút vár mindenkit – tájékoztat az esemény Facebook-oldala. A panzióban ebédelni is lehet majd. Igény és lehetőség szerinti vonatközlekedésre lehet számítani – írják a szervezők. Részletek itt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Egy kérdés, egy válasz – Tudtad, honnan indul Magyarország második legrégebbi erdei kisvasútja?
Megújulóban a Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Egésznapos programmal vár a Vál-völgyi Kisvasút

Kézműves foglalkozások, arcfestés, körhinta, lufihajtogató manók, mézeskalácsdíszítés, tombola, kvíz, mesék és mesefigurák, zenés gyerekműsorok várják a kicsiket és a nagyokat december 3. és 5. között a Vál-völgyi Kisvasúton és a felcsúti vasútállomáson kihelyezett, fűtött sátorban. Mivel idén 5. alkalommal rendezik meg az eseményt, születésnapi meglepetéssel is készülnek a szervezők. A kisvasút 10 és 18 óra között folyamatosan közlekedik. Ide kattintva találod a részleteket.

Téli fesztivál és Gőzfelhős Mikulás Különvonat

Ez a program némileg kakukktojás, ugyanis a Vasúttörténeti Park eseményére nem kisvasúttal, hanem a MÁV Rail Tours különjáratával lehet eljutni a Nyugati pályaudvarról. December 5-én délelőtt és délután is indulnak az egyedi hangulatú vonatok, a parkban pedig családi programok várják a vendégeket, meg persze a Mikulás és a manói. A Téli Szezonzáró Fesztiválon többek között népi- és kincskereső játékok, arcfestés, interaktív bűvészshow és adventi kézműves foglalkozások lesznek. A Mikulást egy feldíszített vasúti kocsiban lehet meglátogatni. További infók itt.

MISKOL. MIKULÁSVONAT ÉS MESEBIRODALOM TÖRÖLVE

MISKOL. MIKULÁSVONAT ÉS MESEBIRODALOM TÖRÖLVE
A napokban jelentették be a szervezők, hogy 2020-hoz hasonlóan – a koronavírus-világjárvány miatt – idén sem jár majd a Mikulásvonat és nem nyitja ki kapuit a Lillafüredi Mesebirodalom.

A szervező Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány közleménye szerint, bár nincsenek olyan országos vagy helyi korlátozások, amelyek akadályoznák a programok megrendezését, azonban elsősorban az emberek egészségét tartják szem előtt.

„Filozófiánk szerint, az egészség, és az emberi élet védelme mindennél fontosabb, nem írhatja felül semmi más. Sok ember egészségére kell ügyelnünk, hiszen mind a több ezer fős közönségünk, mind a közel százfős társulatunk minden egyes tagja fontos, egyedi és pótolhatatlan.” – mint fogalmaznak.

Éppen ezért, idén sem szervezik meg a népszerű Mikulásvonatot, illetve a Lillafüredi Mesebirodalmat. „Ígérni nem merünk semmit, csak reménykedni. Hogy a huszonkettő, na az lesz a mi szerencseszámunk, és a világ végre fellélegezhet. És újra átélhetjük a csodát, amire mindannyiunknak piszkosul szüksége van már…” – zárják gondolataikat a jövőre vonatkozóan.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. hozzászóló
    2021.11.17. 12:47

    Jövőre 2022-ben legyen a világ és az emberek közös szerencseszáma a 22 amely elhozza a reményt és hitet is, hogy vége legyen a vírusnak és lélegezzen fel a világ felszabadulva a járvány és vírus fogsága alól. 2020, 2021-ben ez a vírusvilágjárvány már második éve velünk mint szóhasonlattal szemléltetve mint amikor a ” kígyó összetekeregve rászabadult a világra kígyózva” elég volt belőle már. 2022 -ben pedig „szálljon le az angyal” és angyali érintéssel hozza vissza a 2019 előtti felszabadult, egészséges világot. Nem új világrendet akarnak az emberek csak egyszerűen felszabadulni a vírus okozta fogságból visszakapva régi életüket ami 2019 előtt volt. Csodavárás az angyal eljövetele simogató érintésével jöjjön el 2022-ben békességet és egészséget hozva a vírus és járvány pedig múljon el és múljon el a gyűlölet is és helyette legyen SZERETET nap mint nap sokan állandóan és szüntelenül ezért imádkoznak ezért, hogy ez a vírusrémálom véget érjen és az egészséges, békés világ végre újra eljöjjön és a vírus és járvány mellett a gyűlölet is múljon el és vegye át a terepet jövőre 2022-ben az EGÉSZSÉGES & BÉKÉS VILÁG TELE SZERETETTEL. Az emberek, hogy végre kiszámíthatóbb, tervezhetőbb élhetőbb világban élhetnének már végre újra. Mert ez a vírus világjárvány nem csak az egészségre hozott bajt de sokakat mentálisan is megvisel már egyre több a stresszes és traumás ember a vírus miatti félelemtől.

  2. Névtelen
    2021.11.17. 19:01

    Ezért csak imádkozni lehet, mert jól láthatóan csak futnak a tudósok a covid vírus után, az új variánst nem igazán hatja meg a tavaszi-nyári oltóanyag. Írország 92(!) %-os átoltottság mellett szigorít, olyan meredeken emelkedik az intenzívágyra szoruló betegek száma. Jobb ha berendezkedünk arra, hogy folytatódni fog rosszkedvünk tele.

  3. Névtelen
    2021.11.18. 06:07

    Amikor a rohadt Medgyessy direkt ócsította a forintot, az euró elszaladt egész 260-ig. Ma bezzeg büszkén áll 360 fölött.

    2
    1
  4. Mahir Kara
    2021.11.18. 08:22

    Miből lesz a vezetők csúcsfizetésem ennek híján?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük