Gandi meg verte a feleségét. A QAnon Sámán rossz döntésnek tartja, hogy a Capitoliumba ment

Nincs mentsége arra, amit tett, de gyakran azt kérdezi magától, mit tenne Jézus az ő helyében – magyarázta Jacob Chansley, mielőtt 41 hónapra elítélték.

41 hónap börtönbüntetésre ítélték Jacob Chansley-t, ismertebb választott nevén a QAnon Sámánt. Chansley volt a januári washingtoni zavargások egyik emblematikus arca, amikor szarvakkal és egy medvebőr fejfedővel tört be a Capitoliumba, hogy megakadályozzák Joe Biden választási győzelmének hivatalos elismerését.

A QAnon összeesküvés-elmélet hívői úgy gondolják, hogy az amerikai politikai elit, az üzleti élet és a média sátánimádó pedofilokkal van tele, és Donald Trump volt elnök vezeti az ellenük folyó titkos háborút.

BBC tudósítása szerint Chansley a tárgyalásán azt mondta: rossz döntés volt tőle a Capitoliumba menni, és bár Trump szavaira hallgatva tette ezt, „nincs mentség” erre. Az ügyvédje arra hivatkozva kért a vád által javasolt 51 hónaposnál enyhébb büntetést, hogy a férfinak problémái vannak a mentális épségével. Chansley ezek után arról beszélt, hogy rendszeresen gondolkozik azon, Jézus mit tenne a helyében, és hogy Gandhi tetteit sem az alapján kell megítélni, hogy verte a feleségét.