Skip to content

Három volt diákja is bejelentést tett egy esztergomi szerzetes ellen molesztálás miatt

Az egyikük Pion István slammer, a Pesti Hírlap volt főszerkesztője. Árpád atya 12 évig nem taníthat, és nem misézhet.

Két volt diákja is bejelentést tett Árpád atya, az esztergomi ferences gimnázium volt prefektusa ellen – írja a 444.

A szerzetes korábban a rászorulóknak gyűjtött, vitorlás- és sítáborokat szervezett gyerekeknek, az elmúlt években azonban visszavonultan él, miután bejelentést tettek ellene.

444 azt írja, hogy az egyházi vizsgálat szerint a vádak „kimerítik a hatodik parancs ellen kiskorúval elkövetett bűncselekmény fogalmát: testi érintések (érintések és masszázs), valamint szexuális tartalmú beszélgetések és tekintetek serdülőkkel.”

A közigazgatási eljárást lezáró határozatot a Vatikán hagyta jóvá. A határozat szerint „erkölcsi bizonyossággal bizonyított” az egyházi törvénykönyvbe ütköző „bűncselekmények elkövetése”, tehát Árpád atya „bűnös az ellene felhozott vádpontokban”.

A döntés szerint nem zárják ki a papi rendből, de a következő 12 évben nem taníthat, nem misézhet, vagyis praktikusan nem végezheti a munkáját.

Az elítélt szerzetes fellebbez a döntés ellen, és rágalmazásért beperelte egyik volt diákját, aki a vizsgálat során erős állításokat fogalmazott meg róla.

A másik bejelentő állítja, hogy nem csak ketten voltak, és a bíróságon is elmondta, hogy ő egymagában 6-8 volt diáktársával beszélt, akivel hasonló dolgok történtek. A másik bejelentő Pion István újságíró és slammer, a Pesti Hírlap korábbi főszerkesztője.

Korábban egyetlen áldozatról lehetett tudni, aki névvel és arccal előállt, hogy őt egy pap zaklatta, Pető Attila, aki szintén bíróság előtt áll, mert két egyházi vezető beperelte.

A harmadik nyilvánosságra került név Bukta Imre festőé.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük