Majka kitüntetve. Jönnek a többiek… Ezek mennek
„Ózdról elhozhatod az embert, de Ózdot az emberből sose hozhatod el!”
🔴🔵A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Alkotói Díját adhattuk át ma délelőtt Majoros Péter Majkának 🎤
☑️ A kitüntetés átadása októberben elmaradt, így azt a mai napon pótoltuk.
🔘 Pétert talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen országos ismertségét műsorvezetőként, színészként, zenei előadóként és dalszövegíróként alapozta meg.
💿 Hét kislemeze és öt albuma jelent meg, amiből kettő az aranylemez minősítésig jutott.
Számos könnyűzenei és televíziós kitüntetés tulajdonosa, mindezidáig két alkalommal ítélték meg számára a hanglemezkiadás legrangosabb hazai elismerését, a Fonogram díjat.
🎙Az évek során megannyi műfajrekord kötődik nevéhez, legnépszerűbb slágerei egyenként a 60 milliós összmegtekintést is megközelítik a legnépszerűbb videómegosztó portálon. Többtízezer fős, teltházas koncertjeivel, jegyeladási csúcsaival jelenleg a legnépszerűbb magyar zenészek egyike.
📢 Egyedi, kendőzetlen stílusával, színpadi karizmájával és utánozhatatlan hangzásvilágával a magyar szórakoztatóipar megkerülhetetlen alakja, nemzedékét érintő megszólalásai révén a kulturális tér egészében hatást gyakorló figurája.
📍Személyiségfejlődésében óriási szerepet játszottak gyökerei, melyet mindig büszkén vállalt a nyilvánosságban. „Ózdról elhozhatod az embert, de Ózdot az emberből sose hozhatod el!” – írta önéletrajzi könyvében, utalva rá, hogy életében mindig elévülhetetlen szerepet játszott szülőföldje.
❤️💙 Majoros Péter munkásságával hozzájárult Borsod-Abaúj-Zemplén megye hírének öregbítéséhez, kulturális örökségének továbbörökítéséhez. A helyből elszármazott művészek egyik legismertebb és legelismertebb képviselője, a megyei identitástudat egyik legkarizmatikusabb szószólója, a hazai popkultúra ikonja.
🏆Életpályája, elért eredményei, kulturális jelentősége alapján érdemes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Alkotói Díjára.
❗️És a mai díjátadónk ezzel még nem ért véget.
A további kitüntetettekkel folytatás következik… 🔜