Skip to content

Bedőlt a főváros áram szolgáltatója

Bedőlt a főváros szolgáltatója, átmenetileg az ELMŰ-től veszi az áramot

„Reméljük, a kormány nem lassítja, vagy akadályozza a Budapest működtetéséhez szükséges áramellátást” – írta Karácsony Gergely.

Szerdától átmenetileg az ELMŰ-től vásárolja az áramot a főváros, miután eddigi szolgáltatója, a JAS Zrt. „nem bírta az energiaárrobbanással járó terheket, és elvesztette a kereskedelmi engedélyét” – jelentette be a főpolgármester a közösségi oldalán.

„A háromszorosára növekvő energiaárak érzékenyen érintik Budapestet is, de természetesen folyamatosan biztosítjuk a közvilágítást és a közműcégeink áramellátását. Decemberben egyelőre piaci forrásokból szerezzük be a város üzemeltetéséhez szükséges áramot, január 1-től pedig a Főváros csatlakozik az egyetemes áramszolgáltatáshoz” – folytatta Karácsony Gergely.

Emlékeztetett, hogy a hatályos törvények szerint az önkormányzatok jogosultak erre. Ők az egyetemes szolgáltatást nyújtó állami MVM-től már megkapták az ehhez szükséges befogadó nyilatkozatot. „Az MVM fix áron adja az áramot, jelenleg ez a legolcsóbb forrás. Reméljük, a kormány nem lassítja, vagy akadályozza a Budapest működtetéséhez szükséges áramellátást” – írta a főpolgármester.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2021.12.01. 16:18

    Az Orbán-banda unortodox illiberális gazdasági szarkavarásának eredménye kezd kibontakozni. Gratulálunk a bölcs vezérnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük