Skip to content

Pofon a kormánynak: az EU Bíróság főtanácsnoka elutasítaná a magyarok keresetét a jogállamisági ügyben

Pofon a kormánynak: az EU Bíróság főtanácsnoka elutasítaná a magyarok keresetét a jogállamisági ügyben

Az uniós források felhasználását érintő jogvita az egyik legnagyobb hatású téma az EU-ban. Az egyik sarokban Magyarország és Lengyelország, a másikban pedig fél Európa. Egyelőre úgy tűnik, hogy Magyarország és Lengyelország érvei alaptalanok.

Campos Sánchez-Bordona főtanácsnok véleménye szerint

el kell utasítani Magyarország és Lengyelország azon keresetét, amelyet a jogállamiság elveinek a megsértése esetén az uniós költségvetés védelmére szolgáló feltételrendszer ellen nyújtottak be.

A főtanácsnok ezenfelül rámutat, hogy a rendelet kellően közvetlen kapcsolatot követel meg a jogállamiság megsértése és a költségvetés végrehajtása között, ily módon azt nem a jogállamiság valamennyi megsértésére kell alkalmazni, hanem csak azokra, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak az uniós költségvetés végrehajtásával. Azt a magyar és lengyel álláspontot is megcáfolja a főtanácsnok, amely szerint nem megfelelő eljárásban és jogalap hiányában hozták meg ezt a rendeletet. Mint ahogy alaptalannak tartja azt az érvelést, hogy az alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárás már megfelelő eszköz ezen problémák kezelésére.

„A rendelet csak a jogállamiság elveinek egy tagállam általi olyan megsértésére vonatkozik, amely közvetlenül érinti az uniós költségvetéssel való hatékony és eredményes pénzgazdálkodást vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét, vagy ennek kockázata komolyan fennáll” – áll a most kiadott véleményben.https://hvg.hu/eurologus/20211202_fotanacsnoki_inditvany_jogallamisag



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



19 Comments

  1. Névtelen
    2021.12.02. 19:39

    ” ily módon nem a jogállamiság valamennyi megsértésére kell alkalmazni, hanem csak azokra, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak az uniós költségvetés végrehajtásával. ”

    5-ös metró 😂🤣😂😁😀 Majd teszünk róla!

  2. Névtelen
    2021.12.02. 19:40

    a v4 közösre nem vonatkozik

  3. Névtelen
    2021.12.02. 20:31

    Stabil az osztrák szomszéd. Akárcsak a román.

    „Alexander Schallenberg osztrák kancellár idén október 11-én lépett hivatalba, ám most lemondott posztjáról.”

  4. Névtelen
    2021.12.02. 20:44

    a pécsiek is tudnak;

    „Még ki sem írták a közbeszerzést, de már Hollandiába repültek a nyerteshez
    Már akkor találkoztak a később nyertesnek nyilvánított közvetítő céggel Hollandiában, amikor a közbeszerzési eljárást még meg sem hirdették – derült ki az egyik csütörtöki tanúvallomásból, amit az előző pécsi városvezetés alatt vásárolt buszok ügyében tettek a Kaposvári Törvényszéken.”

  5. Névtelen
    2021.12.02. 20:58

    Nem biztos, hogy mi kellünk az EU-nak, de hogy ez az EU nekünk már nem kell, az biztos.
    Riccardo Simonetti idén február óta teljesít szolgálatot az Európai Parlament LMBTQ-ügyekért felelős jószolgálati nagyköveteként arról írt közösségi oldalán, hogy egy Siegessäule nevű homoszexuálisoknak szóló magazin címoldalán pózol transznemű szakállas Szűz Máriaként, mellette pedig egy fekete férfi áll mint Jézus nevelőapja, József.
    Ebből a fertőzött közegből mihamarabb ki kell lépni!

    • Névtelen
      2021.12.03. 08:10

      Semmi gond Kövér Laci!Ha már lehet úgyis lehet minden szarról népszavazni a választáskor akkor miért nem teszitek fel a kérdést hogy a magyarok akarnak e az eu ban maradni vagy sem? Ha már úgyis annyira biztos mint ahogy leírtad.

      • Névtelen
        2021.12.03. 09:34

        Kövér Laca féle fideszes rablóbandának ugyanolyan elemi szüksége van az uniós visszaosztott pénzre, mint a balliberális rablóbandának. A két csipetcsapat között annyi a különbség, hogy a fidesz sokkal nagyobb hatékonysággal hívja le az eu-s pénzeket, mint a balosok tehetségtelen társasága. És az, hogy orbánék azért építenek is ezt-azt, míg a balos banda all in-t5 játszik, és visz mindent, az országnak semmit sem hagy.
        Ezt az Európaiszovjetuniót márisrögtönazonnal kell otthagyni.
        Ez az unió, már nem az az unió, amivel a századfordulón tárgyaltunk. Függetlenségünk utolsó bástyáit ostromolja a liberális multinacionális gazdasági elit. Átgázolva mindenen, ami számunkra fontos volt, amitől Magyarország értékes volt:
        – Értékes földjeinken üzemanyagnak termesztenek növényeket, közben pedig műkajákkal etetnek étel helyett. Földet és napfényt nem látott zöldségeket árulnak már a piacokon is. A feldolgozott élelmiszerekről jobb ha nem is tudjuk, hogy miből vannak.
        – Sérült életű embereket emelnek piedesztálra az elfogadás helyett, mint követendő példát reklámozzák, ajnározzák a másságot. Pedig a jobboldalisággal nem vádolható Ranschburg tanár úr is felhívta arra a figyelmet, hogy a homoszexuális hajlam szinte minden esetben családi, neveltetési problémákra vezethető vissza. Ennek beemelése a hétköznapi ideákba erősen befolyásolja a felnövekvő nemzedék erkölcsi normáit, szokásait.
        – A jelenlegi európai gazdasági struktúra egyre inkább ellehetetleníti azt, hogy a fiatalok termelő/teremtő vállalkozásba kezdjenek, kiteljesedjenek, alkossanak. A 90-es években indult vállalkozók korosztályának már csak 10-20 éve van, és őket egy sokkal kisebb létszámú korosztály fogja követni. Egyre általánosabb, hogy a multinacionális vállalatok biorobot igényét szolgáljuk ki, és már annak is örülni kell, ha valamelyik nálunk letelepült nagy vállalat itthoni termelő vállalkozástól vásárol. Lassan kialakult Lenin nagy álma, a kommunizmus, ahol mindenki alkalmazott, csak éppen nem az állam, hanem egy nagyon szűk gazdasági elit fogja birtokolni a termelő javakat. Eltűnnek a kis cégek, eltűnnek a kis kereskedések.
        És ennek a legfőbb akadálya a nemzetállamok létezése, mely határt szabhat a túlzott gazdasági erőfölény alkalmazásának. Az unió megvett vezetői a nemzetállamok megsemmisítésén dolgozik, teljes erővel.

        • Névtelen
          2021.12.04. 07:57

          Eddig a mondatodig olvastalak Kövér Lacika:
          „És az, hogy orbánék azért építenek is ezt-azt, míg a balos banda all in-t5 játszik, és visz mindent, az országnak semmit sem hagy.”
          Ki tudna tovább olvasni ezek után röhögés nélkül.

  6. Névtelen
    2021.12.08. 09:46

    Remélem, nem akkor fog baloldalon is megszólalni a vészcsengő, amikor német csapatok átlépik a lengyel határt a jogállamiság védelme okán.

    • Névtelen
      2021.12.08. 10:50

      Nekik mindegy, hogy kinek fekszenek le. Internacionalisták

      Ismered a viccet, nem?

      – Apu, mi az hogy hazaszeretet?
      – Nem tudom kisfiam. Én mszp-s vagyok.

      • Névtelen
        2021.12.08. 11:19

        Akkor nézzük az utóbbi 10 évben Orbán hány s@gget nyalt fényesre : németek, osztrákok, kínai komcsik, orosz komcsik, fehérorosz diktátorsegg, török diktátorsegg, román magyargyűlölők pártja, legutóbb a francia náciribanc kezét csókolgatta. Ha ez nem internacionalizmus akkor nem tudom mi az.

  7. Névtelen
    2021.12.08. 10:18

    https://a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia2.giphy.com%2Fmedia%2FgnJgBlPgHtcnS%2Fgiphy.gif&key=Ke9lmLioJeC8OLWGWbvjIA&w=800&h=286

  8. Névtelen
    2021.12.08. 10:49

    jönnek a nagy szájnyalogatós időszakok na meg a prémium grazi bérlet meghosszabbítása

    • Névtelen
      2021.12.08. 11:17

      „Hogy jön Handó Tündéhez egy lőszert tartó török svéd?

      Egy feltehetően török származású svéd állampolgár ellen még évekkel ezelőtt indult lőszerrel való visszaélés (ez nem konkrétan a fegyvereket, hanem a töltényeket jelenti) miatt büntetőeljárás Magyarországon. Az ügy jó ideje beragadt, emberünk ugyanis lelépett (jogi bikkfanyelven szólva: ismeretlen helyen tartózkodik), elfogatóparancsot nem lehet kiadni ellene, mert csak pénzbüntetést kért rá az ügyész.

      Mindenesetre a védője megtalálta a módját annak, hogy az ügy kapcsán Luxembourgba, az Európai Bíróság elé vigye a magyar bírói függetlenség kérdését és az OBH-elnök Handó Tünde és a bírók harcát. Amint azt Cseterics Krisztián, a terhelt helyettes védője az Azonnalinak elmondta, arra tettek indítványt, hogy az eljáró PKKB forduljon az Európai Bírósághoz, ennek pedig a PKKB-n az ügyet tárgyaló Vasvári Csaba eleget is tett.”

    • Névtelen
      2021.12.08. 11:20

      mióta is vagy ekkora patrióta?
      ja csak az „óta” stimmel.

    • Névtelen
      2021.12.08. 12:24

      urbanlegends

      • Névtelen
        2021.12.08. 12:49

        várd csak ki a végét
        ha mégis igaz, mit teszel majd?
        elhiszed hogy idióta vagy, vagy elég ha mi tudjuk rólad, és nyilvánosságra is hozzuk?

      • Részletek a Vági Gábor és Jávor István által a Fekete Doboz Alapítvány-nak készített 1988-89-es dokumentumfilmjéből. Szó van apai erőszakosságról, skizofrén hajlamról, KISZ titkárságról,
        2021.12.08. 13:33

        Az Orbán Viktorral készített interjú 5 percéből elég sok minden kiderül, ami napjaink történéseire is magyarázatul szolgál. Orbán például bevallja, hogy kulturálatlanságból jött, illetve, hogy az általa csak „erőszakos embernek” titulált – egyébként MSZMP propagandista pozíciót betöltő – édesapja rendszeresen és keményen verte
        Orbán Viktor legőszintébb interjúja: „Mindig is volt egy ilyen kicsit skizofrén hajlamom” – videó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük