Bugi. Föllép a miskolci Kabinet Rt., a műfaj hazai őskövülete

BUGI

Vágtázó Csodaszarvas karácsonyi nagykoncert a MAKÁM zenekarral (12.10., A38) – Grandpierre Attila sámánisztikus ünnepi estje.

I. Országos Ska Minifeszt (12.11., Gödör) – A full hülye név aligha véltelen, a hülyéskedés lételeme a brit típusú (2Tone) skának (Madness – értik, ugye?). Föllép a miskolci Kabinet Rt., a műfaj hazai őskövülete.

The Mabon Dawud Republic feat. Lakatos Mónika, Lisztes Jenő, Saïd Tichiti (12.15., Müpa) – A hazai afrobeat szupergroup és roma zenészek egymásra találása.

Barkóczi Noémi x Cz.K. Sebő band (12.16., Turbina) – A dalszerző-énekes színtér két elismert szereplője most zenekarokkal állnak színpadra.

Дeva Band, Ben Leavez (12.16., A38) – A népdalok és elektronika között mozgó Takács Dorina egyszemélyes projektje, a Дeva az év egyik legnagyobb sikertörténete, most zenekarral kísérve mutat be dalokat a jövőre megjelenő első lemezéről.

Óperentzia (12.16., Dürer) – Nyolcadik lemezét mutatja be a tribal/elektronika/rock/stb zenekar.

Mayberian Sanskülotts (12.22., Gólya) – Karácsonyi tematikájú ünnepi koncert a szerkesztőségünk által is sokra tartott zenekartól.

 

2 (ZWEI) BULIKA

Kornél Kovács (12.11., Turbina) – Nappali bulin lehet elcsípni a leghíresebb svéd-magyar producert, majd még aznap éjszaka jön a következő LavaLava esemény: a Toldiban a nemzetközi house-színtér húzóneve, az ír KETTAMA játszik majd.

Karácsonyi ACID Parti (12.18., Toldi) – A hagyományos syrupos savbuli, Galactic Jacksonék vezérletével.

TÁNCŐRÜLET

FrenÁk TársulAt: CAGE (Trafó, december 10-11.) A már régóta kortárs klasszikusnak számító koreográfus és új alkotótársai még a karantén előtt jöttek ki a produkcióval, amiben „az összezártság hatására alakuló emberi kapcsolatokban a csábító és a behódoló szerepei variálódnak”.

Cseppkánon – Hogy vagy, Hérakleitosz? (Nemzeti Táncszínház, december 10.) Goda Gábort is klasszikusnak mondhatnánk, ha az alternatív vagy kísérletező színházról érdemes volna ilyesmiket mondani.

A Dzsungel könyve adaptáció (MU Színház, december 11-12.) A nagy nevek után jöjjön egy előadás, amelyet gyerekek, a TerMini Gyermek és Ifjúsági Táncszínház játszik el.