Skip to content

Covid oltások. Jöhet a negyedik

Covid oltások. Jöhet a negyedik

BioNTech-vezető: Lehet, hogy egy negyedik oltás is kelleni fog az omikron miatt

 

Ugur Sahin szerint az új variáns miatt már három hónap után észszerű lenne felkínálni az emlékeztető oltást.

Egyelőre nem tudni, hogy kell-e új oltóanyagot kifejleszteni az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covi–19) elleni védelemre a kórokozó omikron nevű változata miatt – mondta az MTI szerint a német BioNTech vezetője egy csütörtöki interjúban.

Ugur Sahin a Der Spiegel című német hírmagazin hírportálján közölt interjúban kiemelte, hogy az omikronnak több variánsa kering, és még nem világos, hogy melyik „érvényesül”, ezért azt sem tudni, hogy melyikhez kellene hozzáigazítani a vakcinát. Ez azonban „nem újdonság, és kezdetben a delta esetében is így volt” – mondta.

Arra a kérdésre, előfordulhat-e, hogy egyáltalán nem lesz szükség új oltóanyagra, azt válaszolta, meg kell várni, hogy miként terjed az omikron és milyen a hatására kialakuló betegség „klinikai képe”. Az összes kérdés megválaszolásához szükség van még néhány hétre – vélekedett.https://hvg.hu/kkv/20211210_biontech_ugur_sahin_negyedik_oltas_omikron_varians



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük