Már nagyon várjuk. Adnak-e számlát a miskolci prostituáltak. Levelező tagozat

Tisztelt Sajtó!

Milyen  Önkormányzati tapasztalatok vannak azzal kapcsolatban, hogy a miskolci prostituáltaknak is be kell mutatni az egészségügyi könyvüket és  számlát is kell adniuk? 
Tisztelettel
eszakhirnok.com
6 napja
Badány alpolgi mondta

 Látni kell, hogy kategorikusan nem lehet betiltani a prostitúciót – próbálta hűteni a kedélyeket Badány Lajos, utalva arra az 1999-ben hozott törvényre, ami gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy például Miskolcon engedélyezett az üzletszerű kéjelgés. Igaz, vannak azért megkötések: templomok és közoktatási intézmények 300 méteres körzete például tiltott zónának számít. A törvény azonban szerencsére azt is előírja – és ezt igyekeznek felhasználni Miskolcon –, hogy ha egy 50 ezer főnél nagyobb lakosságú településen tömegesen jelentkezik a prostitúció, akkor a város köteles egy zónát kijelölni, ahová kiszorítható ez a tevékenység.

– Így könnyebb lenne ellenőrizni is a prostituáltakat, a folyamatos hatósági ellenőrzések, a rend betartatása mellett, egyfajta biztosítékot jelentenének a szolgáltatás biztonságát illetően. A prostituáltaknak egy ellenőrzés során bizonyítaniuk kellene, hogy nem szenvednek semmilyen fertőző betegségben, mi több, vállalkozói igazolvánnyal kell rendelkezniük. Az elvégzett szolgáltatás adóköteles tevékenységnek minősül, így számlát kell róla kiállítaniuk. Így véleményem szerint jelentősen visszaszorítható a városban az üzletszerű kéjelgés, sőt akár el is lehetetlenülhet – hangsúlyozta.