Varga Judit: A Diósgyőr nagyköveteként nemrég valamiért kiállt a Fradi mellett is, de egyetlen árva szóval sem említette a Völner-ügyet

Varga Judit azóta sem reagált arra, hogy a helyettese évek óta rendszeresen, milliós tételekben vehetett fel kenőpénzeket. A miniszter csak annyit jelentett be, hogy Répássy Róbert az új államtitkár, és még csak nem is utalt arra, miért kellett felkérni.

Vargáról a Facebookon naponta többször is posztolnak imidzsfotókat EU-ellenes kirohanásokkal kísérve, és a miniszter a Diósgyőr nagyköveteként nemrég valamiért kiállt a Fradi mellett is, de egyetlen árva szóval sem említette a Völner-ügyet.

A jelek szerint Varga Judit a kavarás és összevisszabeszélés (4 CEU van!) vagy a kormányra jellemző safespace-harcos hiszti helyett most is a TEK receptjét („Mondjál kevesebbet, akkor nem tudnak beléd kötni!”) választotta. Nyilvános programjai nincsenek, kérdésekre nem reagál, arcoskodás helyett most lapít, láthatóan megvárná, hogy elüljön a téma.

 Illusztráció: Kiss Bence/444

Ez az állampolgárok szemszögéből a legkevésbé sem, de Varga Juditéból tökéletesen érthető, hiszen kétféle magyarázat lehet arra, mi történt:

  1. Varga Juditnak fogalma sem volt arról, hogy kicsoda a helyettese, évekig nem tudta, hogy a közvetlen munkatársa bűncselekményekkel gyanúsítható. Eszerint a miniszter alkalmatlan a feladatára, le kellene mondania.
  2. Varga Judit tudta, mi történik, de szemet hunyt felette. Eszerint a miniszter szintén bűncselekményekkel gyanúsítható, tehát indokolt lenne vizsgálat alá vonni, és minimum lemondania.

Az ellenzék persze lemondásra szólította fel.https://444.hu/2021/12/17/mi-tortent-varga-judit-arcaval